2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Újra jön Messiék rémálma

2016. június 23., csütörtök 13:30, frissítve: csütörtök 16:16

Míg az Európa-bajnokság a hétvégén a nyolcaddöntővel folytatódik, a centenáriumi Copa Américán hétfőn már győztest hirdetnek. Az előző torna döntője ismétlődik meg, Argentína ellenfele ugyanis az a Chile lesz, amelytől tavaly Messiék büntetőkkel kaptak ki a döntőben.

A chileiek egyik legnagyobb sztárjuk, az eltiltott Arturo Vidal nélkül léptek pályára Kolumbia ellen, a Copa America elődöntőjében.

Chile nem sokáig várakoztatta a szurkolókat, Aranguiz révén már a 7. percben az első támadásból megszerezték a vezetést. Fuenzalida ment el a jobb szélen, majd ívelt középre. A labda egy kolumbiai fejről pattant Aranguiz elé, aki a kapussal szemben találta magát, és nem is hibázta el a ziccert.

Mindössze 4 percet kellett várni a második gólig. Bravo kapus rúgta előre a labdát, amit Alexis Sancheznek nagy küzdelemben sikerült megtartania. Majd kapura lőtt, a labda pedig a kapufáról kipattant, azonban a kipattanóra Fuenzalida érkezett, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Az első kolumbiai helyzetig 23 percet kellett várni. Ekkor Martinez került ziccerbe, Bravo azonban hárítani tudott.

A mérkőzés hátralévő részében Kolumbia mindent megtett, hogy gólt szerezzen, azonban nem tudták bevenni Bravo kapuját. Helyzetüket az is nehezítette, hogy Carlos Sánchezt kiállították az 57. percben, ezért több mint fél órán keresztül 10 emberrel kellett játszaniuk.

A mérkőzés második félideje egyébként 2 órás késéssel kezdődött a Chicagót sújtó vihar miatt, így a magyar idő szerint hajnali 2 órakor kezdődő találkozó még reggel 6-kor is zajlott.

Azzal, hogy Chile döntőbe jutott, megismétlődik a tavalyi finálé, amelyet akkor a chileiek nyertek büntetőkkel Argentína ellen. A döntőt magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órakor játsszák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!