2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Új néven indul a hokiliga

2017. augusztus 17., csütörtök 23:44, frissítve: péntek 09:20

Szeptember 8-án indul a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste Liga. A bajnokságnak kilenc év után van új névadója, miután az eddig szponzor Mollal a szövetség megszüntette az együttműködést. A szövetség elnöke szerint anyagilag jobban járnak a váltással.

A Mol 10 évig volt a jégkorong liga névadó szponzora. A szakszövetség júliusban szakított az olajtársasággal, a lépés váratlanul érte a Molt, amely egymilliárd forinttal támogatta a sportágat.

„Az említett összeg kilenc év alatt jött be a magyar jégkorongsportba, az új szponzorral ugyanz a nagyságrendű összeg körülbelül két év alatt fog bejönni, nem tudom, hogy kell-e ezek után bármit különösebben indokolni. Egyébként nem romlott meg a kapcsolat a liga kapcsán, egyszerűen lejárt a szerződés, éves szerződéseink voltak a Mollal, a válogatott kapcsán viszont jelenleg is érvényes szerződésünk van, ennek megfelelően a jégkorongszövetség minden szerződéses kötelezettségét teljesíti a Mollal szemben. Egyébként pedig köszönjük a Mol eddigi támogatását” – ismertette Such György, a szövetség elnöke.

A Mol helyére az egyik osztrák bank, az Erste lépett. „Ez egy nagy megtiszteltetés, ki szeretnénk mindenképpen emelni, hogy szívvel-lélekkel szeretnénk csinálni, az Erste nincs sok helyen ott, főleg ami a sportokat illeti, de mindenképpen igyekszünk még tovább nyitni. Amit csinálunk, oda teljesen odarakjuk magunkat, és szerintem az első pár hét, pár nap tapasztalatai már azt mutatta, hogy egymásra találtunk” – mondta Jelasity Radován, a bank elnök-vezérigazgatója.

A sajtótájékozatón a bajnokságban részt vevő csapatok képviselői is jelen voltak. Orbán Attila, a válogatott játékosa fehérvári és érsekújvári kitérő után tér vissza nevelőegyesületébe, a Dunaújvárosba.

„Azari Zsolttal a tegnapi nap beszéltünk, és nagyon korrekt ajánlatot kaptam tőle, megbeszéltük az edzővel és a stábbal, hogy mit szeretnénk a következő évben, nagyon szimpatikusak voltak számomra nemcsak a feltételek, hanem a célok is, és ugye nemcsak a csapat, hanem a családom is hazahúzott, a barátok is, úgyhogy nagyon várom a következő szezont” – jelentette ki a jégkorongozó.

A bajnokság szeptember 8-án indul kilenc csapattal – idén először egy osztrák klub, a Vienna Capitals tartalék gárdája is indul a magyar ligában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!