2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Tovább remekel a 18 éves kanadai titán

2017. augusztus 12., szombat 15:32, frissítve: szombat 15:38

Tovább menetel a korábban Rafael Nadalt kiejtő 18 éves versenyző a montreali keménypályás férfi tenisztornán – de Roger Federer is ott van a legjobb 4 között.

Úgy tűnik, óriási önbizalmat adott Denis Shapovalovnak, hogy a nyolcaddöntőben legyőzte Rafael Nadalt a montreali viadalon, a mindössze 18 éves sportoló a legjobb 8 között a francia Mannarinót is megverte.

Az első szettet még ugyan 6:2-re elbukta, de a másodikban egyenlíteni tudott, a mindent eldöntő harmadik játszmát pedig 6:4-re nyerte. Az elődöntőben a német Alex Zverevvel találkozik.

„Eddig minden meccsem olyan volt, mintha egy leküzdhetetlen akadállyal állnék szemben. De nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól megy a játék és le tudtam őket győzni. Megmutattam, hogy ilyen kiélezett helyzetekben is erős vagyok mentálisan. A legjobb teniszemet pedig mindig akkor tudtam előhúzni, amikor a legjobban kellett” – mondta a világranglista 143. helyén álló teniszező.

Roger Federer gond nélkül jutott be a legjobb 4 közé. A negyeddöntőben a spanyol Bautistát verte két szettben 6:4, 6:4-re. Ellenfele a fináléba kerülésért az a holland Robin Haase lesz, aki az argentin Schwartzmant búcsúztatta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!