2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Történelmi siker, újra a világelitben Magyarország

2017. szeptember 17., vasárnap 19:27, frissítve: hétfő 09:44

Fucsovics Márton legyőzte Karen Hacsanovot a Davis-kupa vasárnapi zárónapján, így a magyar férfi-teniszválogatott 1996 után újra a világcsoportban kap helyet.

Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 6:4-re legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis-kupa-párharc vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok 3-1-es, behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

A Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban az esőzés miatt kétórás késéssel indult program. Az első meccsen a hazaiak legjobbja remekül állta a hatalmasakat adogató Hacsanov rohamait, és közel egy óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban az egyre jobban belelendülő Fucsovics 5:2-re elhúzott, de csak másodjára tudta kiszerválni a játszmát. A harmadik felvonásban az egyre kedvetlenebbül ütögető orosz rögtön hátrányba került, ahonnan már nem tudott fordítani, miközben Fucsovics elérhetetlennek tűnő labdákat is befutott és 2 óra 15 perc alatt kiküzdötte a győzelmet.

A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek. A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor.

„Köszönjük a támogatást, köszönöm a játékosoknak, köszönöm mindazoknak, akik segítettek, hogy idáig el tudtunk jutni, azoknak is, akik éppen nem voltak most a csapattal vagy a csapatban. Óriási dolog, hogy ők is vissza tudták hozni a csapatot az euroafrikai, ha jól tudom, hármas zónából jó néhány évvel ezelőtt. Tényleg azt hiszem, hogy ha nem is itt, de este meg fogom könnyezni, hogy ez megtörtént, és tényleg megnyertük a mérkőzést” – mondta a győzelem utáni sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!