2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Tízezrek búcsúztak a repülőgép-balesetben elhunyt labdarúgóktól

2016. december 4., vasárnap 17:24, frissítve: vasárnap 20:06

Tízezrek búcsúztatták a szakadó eső ellenére a Chapecoense labdarúgócsapatának repülőgép-katasztrófában elhunyt tagjait. A búcsúztatón Michel Temer brazil elnök és Gianni Infantino, a FIFA első embere is tiszteletét tette.

A szakadó eső ellenére tízezrek búcsúztatták a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt brazil labdarúgócsapat, a Chapecoense tagjait. Az együttes Dél-Amerika második számú klubtornája, a Copa Sudamericana döntőjére tartott, amikor a gép lezuhant a kolumbiai Medellín városának közelében. A légi katasztrófában 71-en vesztették életüket. Az elhunytak holttestét szombat éjjel szállították Chapeco városába. A gépről katonák emelték le a koporsókat, amelyeket aztán kamionokkal szállítottak a labdarúgócsapat stadionjába.

„A FIFA a ti oldalatokon áll, nemcsak ma, hanem mindig. Legyetek erősek. Mind brazilok vagyunk, mind a Chapecoense tagjai vagyunk. Tisztelet az örökös bajnokoknak” – mondta Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke.

Hazaszállították Bolíviába azt a repülőgép-technikust, aki a túlélők között volt.

„Nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki aggódott értem. Nagyon köszönöm” – mondta Erwin Tumiri.

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm az Úrnak. A testvérem is nagyon boldog, bár még sokat nem tudtunk beszélni, mert az orvosok kivizsgálásokra vitték” – mondta a túlélő testvére.

Mindössze hatan élték túl a szerencsétlenséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!