2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Mindenki érmet kapott, aki célba ért

2015. október 24., szombat 18:57

Tíz országból csaknem 3000 nevező vett részt Európa egyik legnehezebb terepfutóversenyének mai futamán. A Bakonyban kialakított pályán 27 különleges akadály és 400 méteres szintkülönbség várta az indulókat. A Spartan Race nagy fizikai erőt és ügyességet igényelt a sportolóktól, akik közül minden célba érkező érmet kapott.

Félóránként 250 fős csoportokban rajtoltak el a versenyzők az eplényi völgyből a 13,3 kilométeres pályának. „Különlegesebb, mint az egyéb futások. Akadályokat kell leküzdeni, és az embereknek fontos, hogy lássák,
mit tudnak teljesíteni, esetleg olyan dolgokat, amiket nem is gondolnak saját maguk sem” – mondta Kempelen Zita versenyző.

400 méteres szintkülönbség és összesen 27 akadály várta az indulókat. Kellett homokzsákokat és vödörben kavicsot cipelni, de kötélpiramis és egy tó is útjukat állta a versenyzőknek. A csaknem 3000 induló közül a leggyorsabban, 1 óra 27 perc alatt Peter Ziska teljesítette a távot, a legjobb magyar Tóth Ádám volt. „Imádom a terepfutást, a természetben lenni, és ez kicsit megspékelve ezekkel az akadályokkal, imádom, nagyon jó” – fogalmazott Tóth Ádám.

Magyarországon negyedik alkalommal rendeztek ilyen futamot, a sorozat két éve szintén itt, Eplényben debütált. „A régióban elég gyorsan felvettük a versenytempót. Jövőre még több versenyt tervezünk,

alapvetően most már 2700–2800 indulónk van egy-egy versenyen” – nyilatkozta a Spartan Race koordinátora, Majer Viktor.

A pálya egyre népszerűbb a cseh, szlovák, osztrák és a magyar indulók körében. A futamra több száz néző is kilátogatott. „Mindenképpen fontos a régiónak turisztikai szempontból, a környék szálláshelyei mind feltöltődtek, ma és a tegnap éjszakára már nem lehetett szállást foglalni, megismerik a környéket az emberek, a szolgáltatásokat is, fellendíti az idegenforgalmat itt az őszben” – hangsúlyozta az Eplényi Síaréna marketingvezetője, Ebele Bálint.

Az eplényi futam a szezonzáró volt, a következő versenyt jövő szeptemberben Ausztriában tartják majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!