2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Tartogathat még meglepetéseket a Hungaroring

2016. július 22., péntek 18:14, frissítve: péntek 20:53

Nico Rosberg nyerte a Forma–1-es Magyar Nagydíj második szabadedzését. A Mercedes német pilótája a nap legjobb időeredményével végzett a délutáni gyakorlás élén. A 31 éves versenyző körideje jobb volt csapattársa, Lewis Hamilton délelőtti köridejénél is, ráadásul a brit a második tréningen a gumifalnak ütközött a Hungaroringen. A világbajnoki pontversenyben élen álló Rosberg egyébként 2018-ig meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel. A Magyar Nagydíj időmérője szombaton 14 órakor, a 70 körös verseny pedig vasárnap 14 órakor kezdődik.

Energiaital 600 forintért, sör pedig 1000-ért. A hot dog is egy ezres, azaz 4 euró. Az uniós valutát 250 forintos árfolyamon számolják. Ilyen vendéglátói árak mellett kezdődött meg a 31. Magyar Nagydíj a Hungaroringen.

Az első szabadedzés pénteken délelőtt 10 órakor indult. Tömegek voltak kíváncsiak a próbakörökre. Az autósok két sávban közelíthették meg a parkolókat. A forgalmat rendőrök irányították. Szurkolók gyalogosan is tömegesen érkeztek a mogyoródi pályához.

„Mind a négy nap itt vagyunk. Tegnap is, holnap is és vasárnap is itt leszünk”, mondta egy Nico-rajongó hölgy a Hír TV-nek. De iskolások is érkeztek a Forma–1-re a hátrányos helyzetű gyermekek nyaralását biztosító Erzsébet-tábor szervezésében.

„– Hogy fogadták a gyerekek, hogy kihozzák őket a Hungaroringre?
– Ollééé!
– Örültetek a lehetőségnek?
– Igen! Azt gondolom, hogy ez egy hatalmas segítség, egy hatalmas lehetőség nekünk” – mondta Siriánné Nagy Otília, a gyerekek kísérője.

A helyszínt a verseny négy napja alatt 1500 rendőr biztosítja. „Kisebb kihágások, szabálysértések történtek. Tizenöt esetben helyszíni bírságot szabtak ki a kollégáim közlekedési szabálysértés miatt, két esetben közigazgatási bírságot róttak ki, illetve két személyt kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő, ellenük büntetőeljárás indul” – számolt be Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pénteken a Mercedes pilótái voltak a leggyorsabbak. A vasárnapi nagydíj azonban még tartogathat meglepetéseket a Hungaroring elnök-vezérigazgatója szerint. „Azt gondolom, hogy az eddigi turbókorszakban nem sikerült nyernie a Mercedesnek, nagyon fogadkoztak, hogy a Hungaroringen megtörik az átkot. Azt látom, hogy mindenki komolyan veszi a szabadedzést, ettől függetlenül ne vegyünk rá mérget, hogy a Mercedesek egyeduralkodók lesznek, hiszen az elmúlt időszakban nem sikerült labdába se rúgniuk itt, a Hungaroringen” – jegyezte meg Gyulay Zsolt.

Tavaly 186 ezren szurkoltak a lelátóról a versenyzőknek. Az elnök-vezérigazgató szerint a jegyeladások a tavalyihoz hasonlóan alakulnak majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!