2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Sport

Szoboszlaiék Ausztriában kezdik az Európa-ligát

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az osztrák LASK Linz otthonában kezdi meg szereplését csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörében.

  • Szoboszlaiék Ausztriában kezdik az Európa-ligát

A Premier League-ben szereplő gárda legutóbb nyolc évvel ezelőtt volt érintett a második számú európai kupában, a vezetőedző Jürgen Klopp első liverpooli szezonjában egészen a döntőig menetelt, ott azonban elbukott a Sevillával szemben.

A magyar válogatott csapatkapitánya egyelőre kiválóan szerepel új csapatában, mind az öt bajnokit az első perctől az utolsóig végigjátszotta, az Aston Villa ellen megszerezte első gólját is a Premier League-ben, a szurkolók pedig őt választottak augusztus legjobbjának.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a megfelelő mértékben kell tisztelnünk ezt a versenysorozatot és az ellenfeleinket. Szeretnénk ott lenni a döntőben, ez a célunk, de az odáig vezető úton nagyszerű csapatokkal fogunk találkozni, úgyhogy muszáj lesz jól teljesítenünk" - nyilatkozta Klopp. A német szakember arról is beszélt, hogy a Liverpool akadémiájáról sorra kerülnek ki a tehetséges játékosok, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európa-ligát használja majd arra, hogy játéklehetőséget biztosítson a fiataloknak.

"Vannak tehetségeink, de nem fogunk kísérletezni. Ha nem sújt minket sérüléshullám, akkor azt gondolom, hogy van elég futballistánk ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjünk a pályára, az alapelképzelésünk pedig ez" - jelentette ki.

A Sallai Rolandot foglalkoztató német Freiburg nehéz feladat elé néz a csoportkör nyitányán, ugyanis a görög Olimpiakosz otthonában kell helytállnia. A két csapat tavaly is azonos csoportban szerepelt, a németek a második fordulóban meglepően simán, 3-0-ra nyertek Pireuszban, míg Freiburgban 1-1-es döntetlen született.

A görög Panathinaikosz - amely Kleinheisler Lászlót is foglalkoztatja, de kihagyta az El-keretéből a jelenleg sérüléssel bajlódó magyar játékost - a spanyol bajnokságban szereplő Villarrealt látja vendégül.

Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette hazai pályán a cseh Slavia Praha ellen kezdi meg szereplését a második számú európai kupában.

A csatár Sós Bencét is foglalkoztató szerbiai Topolya SC története első főtáblás európai kupamérkőzését vívja, mégpedig a Konferencia-ligában címvédő angol West Ham United otthonában.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:

West Ham United (angol)-Topolya SC (szerbiai) 21.00

Olimpiakosz (görög)-Freiburg (német) 21.00

B csoport:

Ajax Amsterdam (holland)-Olympique Marseille (francia) 21.00

Brighton (angol)-AEK Athén (görög) 21.00

C csoport:

Sparta Praha (cseh)-Arisz Limasszol (ciprusi) 21.00

Glasgow Rangers (skót)-Real Betis (spanyol) 21.00

D csoport:

Atalanta (olasz)-Raków Czestochowa (lengyel) 21.00

Sturm Graz (osztrák)-Sporting Lisboa (portugál) 21.00

E csoport:

Union Saint-Gilloise (belga) - Toulouse (francia) 18.45

LASK Linz (osztrák)-FC Liverpool (angol) 18.45

F csoport:

Rennes (francia)-Makkabi Haifa (izraeli) 18.45

Panathinaikosz (görög)-Villarreal (spanyol) 18.45

G csoport:

Servette (svájci)-Slavia Praha (cseh) 18.45

Sheriff Tiraspol (moldovai)-AS Roma (olasz) 18.45

H csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Häcken (svéd) 18.45

Qarabag (azeri)-Molde (norvég) 18.45

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!