2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Szoboszlai hatalmas góllal járult hozzá a Liverpool továbbjutásához a ligakupában + videó

A csereként beállt Szoboszlai Dominik bombagóljának is köszönhetően a Liverpool 3-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Leicester Cityt az angol labdarúgó ligakupa harmadik fordulójának szerdai játéknapján.

  • Szoboszlai hatalmas góllal járult hozzá a Liverpool továbbjutásához a ligakupában + videó

A magyar válogatott 22 éves csapatkapitányát a 65. percben, 1-1-es állásnál cserélte be Jürgen Klopp vezetőedző, a középpályás pedig öt perccel később húsz méterről hatalmas erővel, védhetetlenül rúgta a labdát a jobb felső sarokba. A végeredmény Diogo Jota sarkazós mozdulattal szerzett találatával alakult ki.

Nagyon különlegesnek nevezte Szoboszlai a gólját

"Az igazat megvallva, amióta itt vagyok, mindig ugyanúgy kezdünk, 1-0-s hátrányba kerülünk, de mindig, minden meccsen jól reagálunk. Nem számít ki van a pályán és ki jön be, csapatként dolgozunk és a végén mindig miénk a három pont vagy mi jutunk a következő fordulóba" - mondta klubja honlapján az újabb fordításra vonatkozó felvetésre.

Arról is kérdezték, hogy úgy látszik, az eddigiek alapján a csapat bízik benne, hogy képes gólszerzési lehetőségeket teremteni.

"Igen, amint mondtam, mindegy ki játszik éppen, mindenki a legjobbját nyújtja. A tapasztalattal rendelkező idősebbek segítik a fiatal srácokat. Tényleg csapatot alkotunk, ez egy nagy keret, melyben mindenki készen áll arra, hogy elvégezze a feladatát" - folytatta.

"Nagyon különleges volt

- emlékezett vissza a góljára. - Nem tudom, hogy ez volt-e a legnagyobb, de az egyik legnagyobb" - vélekedett, emlékeztetve arra, hogy a válogatottban és a Salzburgban is szerzett olyan gólt, amely a legemlékezetesebbek közé tartozik.

A remek rajtját illetően úgy fogalmazott: teszi a dolgát, keményen dolgozik, és mindig kész harcolni a csapatért, a szurkolókért és magáért. Hozzátette: sok lehetőséget kap, és szeretne valamit visszaadni.

A sorozatban elért hét győzelemről úgy vélekedett, meccsről meccsre lépegetnek, nem gondolnak hosszú távra előre.

"Természetesen soha nem akarsz vereséget szenvedni, de reálisnak kell lennünk. Most a Tottenhamre figyelünk, hogy meglegyen a három pont, aztán a következő hétre" - utalt arra, hogy a Premier League-ben - melyben a második helyen állnak - szombaton Londonban játszanak rangadót.

Kerkezék is továbbjutottak, búcsúzott a Manchester City

Szintén bejutott a nyolcaddöntőbe a Kerkez Milossal felálló Bournemouth is, amely hazai pályán 2-0-ra győzte le a másodosztályú Stoke Cityt. A magyar védő végigjátszotta az összecsapást.

A forduló legnagyobb meglepetését a bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City búcsúja jelentette:

Josep Guardiola csapata a Newcastle United otthonában kapott ki 1-0-ra.

A mérkőzések után elkészítették a következő kör sorsolását is: a 16 között Szoboszlaiék Kerkezékhez látogatnak majd, emellett megismétlődik a februári döntő, ugyanis a címvédő Manchester United a Newcastle-t fogadja.

A nyolcaddöntőket az október 30-i héten rendezik.

Borítókép: Szoboszlai Dominik ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját (fotó: Andrew Powell/Liverpool FC - Getty Images)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!