2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Széttépte a 12 milliós szerződést Hosszú Katinka

,

2016. január 6., szerda 12:05, frissítve: szombat 08:24

Magyar színekben indul, de egyénileg készül a riói olimpiára Hosszú Katinka – ezt ő maga jelentette be mai sajtótájékoztatóján, miután széttépte az úszószövetség 12 milliós szerződését. A világ- és Európa-bajnok úszó szerint nem teljesülnek azok a feltételek, amelyeket néhány hete kért – pedig abból nemcsak ő, hanem minden úszó profitálhatna. Mint fogalmazott, nem pénzt kért, hanem azt, hogy a szövetség végezze a dolgát.

„Nem írom alá ezt a szerződést” – így reagált a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka az úszószövetségtől kapott 12 milliós szerződésre. A sportoló azzal érvel: hiába szólalt fel decemberben, semmi sem változott.

„Itt álltam előttetek két hete, és elmondtam, mit kértem a szövetségtől, amivel fejleszthetném az edzésmunkámat és a regenerációs rutinomat. Ezeket azért kértem, mert a rengeteg edzés és verseny mellett nekem már nem jut időm arra, hogy a legújabb kutatásokat bújjam. Ez a szövetség feladata lenne, az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket” – fogalmazott.

Az úszónő azt mondja: kéréseit nem teljesítették, a most felajánlott 12 millió forint pedig csak egy célt szolgálhat: „Szerintem ezzel csak el akar hallgattatni a szövetség.”

Más a véleménye az úszószövetség elnökének: Gyárfás Tamás azt mondja, ahogy Hosszú Katinka kérte, rendeltek víz alatti kamerát és mozgásérzékelő szoftvert is, azok azonban nem feleltek meg a világbajnoknak. „A pénzügyi igazgatója az úszószövetségnek levelet írt neki, hogy mondja meg konkrétan a típusszámot, a kamerát, a rendszert, hogy mit akar, mert mi rendeltünk 73 millió forintért az uszodába egy kamerarendszert, ami nemcsak Katinka, hanem mindenki érdekeit szolgálja, egymástól öt méterre vannak a víz alatt kamerák, és utána ki lehet értékelni a mozgást. Hát, ezek szerint ez neki nem jó, vagy valamiért nem jó” – fogalmazott Gyárfás Tamás.

Nem csak az úszószövetség nem jut dűlőre a sportolóval. Hosszú Katinkát állítása szerint a szövetségi kapitány is hiába kereste a hét elején, hogy egyeztessen vele az olimpiai felkészülésről. Kiss László ezúttal a sajtótájékoztatón próbált a sportoló közelébe jutni.

Ellentét
A Hargitay Andrással készült interjút teljes egészében a 18 óra után kezdődő Magyarország élőben című műsorunkban láthatják.    

A szövetség elnökségi tagja szerint Hosszú Katinka hónapok óta elzárkózik a tárgyalástól. Hargitay András azt mondja: utoljára októberben tudtak leülni egyeztetni a sportolóval és edzőjével. „Hogyha ők fölvetnek bizonyos problémákat, amik szerintem álproblémák, tehát ennek egy része meg van oldva, másik részén már réges-régen túl vagyunk, egy része még folyamatban van, de onnantól, hogy jó, akkor üljünk le, akkor fölállnak és elmennek. Amikor megírom nekik azt a levelet, hogy bármit, amit akar, csak írja le, hogy mit akar, nem írja le. Kiss László október óta kéri tőle azt a felkészülési programot, ami egyébként azért fontos, mert a szövetségnek az viszont dolga, hogy az ő edzőtáborait, utazásait, mindezt szervezze” – mondja Hargitay András.

A riói olimpiáig 7 hónap van még hátra. Hosszú Katinka azt mondja: a viták miatt várhatóan egyénileg készül fel. Az ugyanakkor szerinte nem jöhet szóba, hogy ne magyar színekben induljon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!