2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Szétszedte Kassait az európai sportsajtó

2017. április 19., szerda 16:03

Kassai Viktor gyenge bíráskodásával foglalkoznak a vezető európai sportszaklapok, a magyar játékvezető a tegnapi Real Madrid – Bayern München Bajnokok Ligája negyeddöntőjén több a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló hibát vétett. Az öltözőben a rendőröknek kellett megvédeni Kassait a német csapat tagjaitól. A visszavágón hosszabbítás után a spanyolok mentek tovább, a másik meccsen pedig az Atletico Madrid verte ki az angol bajnok Leicester Cityt.

A müncheni Abendzeitung írása szerint a Bayer kedden este elárulva érezte magát Kassai Viktor döntései miatt. A lap arról is beszámol, hogy a Bayern három játékosa az öltözőben megtámadta a magyar bírót, aki rendőri védelemre szorult. Az egyikük a Kassai által kiállított chilei Vidal volt, aki szerint a magyar játékvezető buktatta ki a Bayernt a Bajnokok Ligájából. A bajor lap idézi Robbent aki csak annyit mondott, hogy ez egy őrület.

A magyar játékvezető tevékenységévével foglalkozik a Spiegel internetes kiadása is Téves döntések című cikkében. A lap azzal mentegeti a Kassai Viktort, hogy rossz napot fogott ki. A Spiegel szerint Vidal kiállítása a második félidőben ellentmondásos ítélet volt, a hosszabbításban pedig a magyar bíró téves ítéleteit döntötték el a találkozó kimenetelét. Megjegyzik, hogy a Bayern játékosai ugyan jogosan panaszkodtak a játékvezetőre, de a bajor csapat saját rossz döntéseivel is hozzájárult ahhoz, hogy negyedik alkalommal esett ki a Real Madriddal vívott párharcban.

Még a spanyol lapok is úgy értékelik, hogy Kassai Viktor hibákat követett el a Real és a Bayern összecsapását vezetve. Az El Mundo címében utal Kassai tévedéseire, és ugyanott jegyzi meg, hogy léteznie kell a magyar játékvezetőnél jobb bírónak is. A lap szerint a magyar játékvezető tevékenysége ugyanolyan kétségeket ébreszt, mint korábban a Barcelona és a PSG találkozóján látott bíráskodás.

Az olasz sajtó is tele van a magyar bíró tévedéseire vonatkozó megállapításokkal. A lapok megjegyzik, hogy Kassai Viktor sok hibát követett el, például nem állította ki Casemirot, leküldte viszont a pályáról Vidalt. Logikus, hogy ezt követően Carlo Ancelotti nem volt túl boldog, az olasz tréner úgy fogalmazott: Tökéletes meccset játszottak, csak a bíróval nem számoltak, Kassai pedig nem nőtt fel a mérkőzés szintjéhez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!