2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

Szétlövéssel nyert az U20-as jégkorong-válogatott

Győzelemmel kezdett a magyar jégkorong-válogatott a dunaújvárosi U20-as divízió I/B-világbajnokságon. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a nyitónapon szétlövésben nyert a lengyelek ellen. Ma délután Franciaország lesz az ellenfél.

Világbajnoki aranyra és feljutásra hajt az U20-as jégkorong-válogatott. Tavaly hazai pályán a divízió II/A csoportban győztek és harcolták ki a feljutást. Ezúttal Dunaújvárosban küzdenek a divízió I/B-ben az újabb bravúrért. A nyitónapon a mieink ellenfelei a lengyelek voltak, akik a magasabb csoportból estek vissza. Rich Chernomaz – aki a felnőttválogatottnak is a szövetségi kapitánya – erős csapatot rakott össze kapusposzton, és a védelemben is nagyon erős a magyar együttes, ezt megtapasztalhatták a vendégek is. Bátran kezdett a magyar válogatott, a vendégek támadásait pedig kiválóan hárították.

Hiába voltak szinte végig fölényben a magyarok, gól nélkül teltek a harmadok. A mérkőzés utolsó tíz percében már hatalmas nyomás alatt tartották a hazaiak a lengyel kaput. De hiába játszott emberelőnyben is a magyar válogatott, továbbra sem esett gól. Következett az ötperces hosszabbítás és egy érvénytelen magyar találat, az örömre még várni kellett, az eredményjelző 0–0-t mutatott. Az idegőrlő küzdelem söpréssel folytatódott, a büntetőket is nehezen vitte dűlőre a két csapat. Lövések és hibák felváltva voltak mindkét oldalon, végül 12 büntető után dőlt el a mérkőzés, Vincze Péter góljával. „Bevallom őszintén, az első büntetőmnél izgultam, azt ki is hagytam, utána ők is kihagyták, és úgy volt, ha belövöm, vége, ha pedig nem, akkor megy tovább. Úgyhogy ott már le volt véve a teher a vállamról, nem izgultam” – mondta az U20-as válogatott jégkorongozója.

Sokat tett a győzelemért Arany Gergely, aki a meccs alatt és a büntetőknél is bravúrokat mutatott be. „Mindenképpen ilyen nehéz meccsre számítottunk, hiszen a tavalyi kiesővel játszottunk, aki eggyel feljebbi osztályban szerepelt. Nagyon harapós és kemény lengyel válogatottal játszottunk, akik kiválóan védekeztek és kontrákra játszottak. A srácok végig jól védekeztek előttem, nekem már csak azt a pár korongot kellett kivédenem, ami kapura jött, ez szerencsére sikerült” – nyilatkozta Arany Gergely, az U20-as válogatott kapusa.

A magyar válogatott következő ellenfele a vereséggel rajtoló Franciaország lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!