2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Százezrekért lehet szurkolni tízezrek között

2017. április 29., szombat 17:17, frissítve: vasárnap 07:48

Több száz magyar futballszurkoló kel útra az év során, hogy kedvenc külföldi csapatukat a helyszínen buzdítsák. Sokakat az utazási irodák borsos árai sem tartanak vissza, de vannak szurkolói klubok, melyek olcsóban segítenek megszervezni egy meccsnézős utazást.

Sok futballrajongó álma, hogy eljusson egyszer a legrangosabb európai klubtorna döntőjére, vagy akár kedvenc csapata bajnoki mérkőzésére. Ebben segít többek között a Neckermann. Az utazási iroda a magyar fizetési viszonyokhoz képest drágán kínál utat a Real Madrid, vagy éppen a Juventus meccseire. Az iroda termékmenedzsere szerint azonban van kereslet a sport célú utazásokra.

„A magyar szurkolókat régóta érdekli a nemzetközi futballélet és sportélet, ezért elég régóta utaznak egyénileg, illetve utazási irodával egyénileg külföldre mérkőzésekre. Kiemelt eseményekkor, mint például egy BL-elődöntő, mérkőzésenként 100-200 magyar ügyfél is ülhet a lelátókon” – mondta Kerényi Botond.

Az iroda a Real Madrid–Atlético Madrid BL-elődöntőért 1249 eurótól – átszámítva közel 400 ezer forintot kér, az árban benne van a repülőjegy, a belépő, a szállásköltség és a biztosítás is. A Juventus–Monaco összecsapást olcsóbban kínálják – 699 euróért.

Az egyik magyarországi Real Madrid-szurkolói csoport is szervez meccsnézést, az utazási irodához képest alacsonyabb áron, ráadásul több napra. A csoport egyik tagja, Latorovszky András a múlt hétvégén kint volt az El Clásicón, azaz a Real Madrid–Barcelona mérkőzésen.

„Maga a szervező ember, ugye mi privát jelleggel szervezünk ilyen utazást, ha utánajár a dolgoknak, akkor töredékéből meg lehet ezt oldani, mert ráadásul ezek az utazási irodák tuti, hogy olyan jegyeket kínálnak, amin rajta van a haszon” – mondta.

Hozzátette: az egyesület által minden hónapban szerveznek utakat a Real Madrid meccseire, így várhatóan a Real Madrid–Atlético Madrid elődöntőre is elutaznak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!