2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Százak fogadták az aranyérmes gyorskorcsolya-váltót Budapesten

Hír TV

2018. február 25., vasárnap 16:47, frissítve: vasárnap 17:55

Több százan várták a magyar téli olimpiai csapat Phjongcshangból hazatérő tagjait. Liu Shaolin Sándor szerint még kell idő, hogy feldolgozzák a győzelmet, a gyorskorcsolyacsapat vezetője pedig arról beszélt: tovább kell fejleszteni a sportágat.

Egy teljes napnyi utazás végén ért haza a magyar téli olimpiai csapat, több százan várták őket a budapesti Gyakorló Jégcsarnoknál. A legtöbben persze a magyar sporttörténelem első aranyérmeseire, az 5000 méteres férfiváltó tagjaira, Knoch Viktorra, Burján Csabára, Liu Shaoangra és Liu Shaolin Sándorra voltak kíváncsiak.

A váltó legeredményesebb tagja, Liu Shaolin Sándor meghatódott a fogadtatáson. „Nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan kijöttek ma, most már el tudjuk képzelni, hogy hányan szurkoltak nekünk itthon, ennek biztosan a többszöröse. Nehéz ezt felfogni, és valószínűleg nem egynapos dolog lesz” – mondta az idősebb Liu fivér.

A négy évvel ezelőtti olimpia után a visszavonulását fontolgató Knoch Viktor arról beszélt: bár keveset emlegették, reális cél volt az aranyérem megszerzése.

„Hosszú folyamat és kemény munka volt, sok embernek van ebben szerepe. Eljutottunk odáig az elmúlt négy évben, hogy úgy mentünk ki egy olimpiára, hogy reálisan mondhattuk azt: aranyért szeretnénk menni. Ez komoly célkitűzés volt, reális volt” – nyilatkozta a váltó legidősebb tagja.

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere megjegyezte: tovább kell dolgozni a sportág utánpótlásának fejlesztésén, és akkor további szép sikereket lehet elérni.

„Ez az eredmény olyan lendületet adhat a sportág további fejlesztésére, az utánpótlásbázis növelésére, az új Knoch Viktorok, Heidum Bernadettek, Liu Shaolin Sándorok, a tehetségek megtalálására, amely távlati lehetőséget rejt magában” – mondta Bánhidi Ákos.

Az aranyéremmel Magyarország a huszonegyedik helyen végzett a phjongcshangi olimpia éremtáblázatán. Összesen harminc ország szerzett valamilyen érmet a huszonharmadik téli ötkarikás játékokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!