2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Szalai csapata a BL-csoportkör kapujában

2017. augusztus 15., kedd 14:07

Története legnagyobb sikerének kapujában áll a német Hoffenheim labdarúgócsapata. A kék-fehérek ma este már a BL-csoportkörbe jutásért csaphatnak össze a Liverpoollal, a meccset a magyar válogatott támadónak, Szalai Ádámnak sérülés miatt ki kell hagynia.

Szalai Ádám klubja, a Hoffenheim a Liverpoolt fogadja a BL-selejtezők utolsó fordulójában, a rájátszásban. A play offban tíz csapat játszik a főtábláért.

„Ez a meccs nekünk a jutalom az előző szezonért, és az, hogy a Liverpoollal játszhatunk, még izgalmasabbá teszi az egészet. Nagyon szeretnénk bejutni a csoportkörbe, a média persze nem ad nekünk sok esélyt, de mi nagyon várjuk ezt a párharcot. Ha ott akarunk lenni, ahhoz Európa legjobbjain kell túljutnunk, ez mindig így van” – mondta a német klub edzője, Julian Nagelsmann.

A vörösök trénere jól ismeri a Bundesligát, ő maga is német, aki 2015-ig német csapatokat edzett. Az UEFA szabályai szerint Jürgen Kloppnak nélkülöznie kell a Liverpool támadó középpályását, Coutinhót, a brazil játékost a Barcelona nézte ki magának.

„A bajnokság negyedik helye után nem tudtuk azonnal, hogy kiemeltek leszünk-e, aztán valaki jött a hírrel, hogy azok lettünk, és ez jelentős könnyebbség a Bajnokok Ligája selejtezőjében, hiszen kevesebb meccset játszottunk. Persze ettől még nem jutottunk azonnal a csoportkörbe, ez egy olyan feladat, amit meg kell oldanunk. Várjuk a meccseket, nem becsüljük le az ellenfelet, nehéz párharcra számítok” – mondta Jürgen Klopp.

A Hoffenheimben játszik a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám, aki 2019-ig hosszabbított szerződést a német klubbal. A játékos sérült, a meccset ki kell hagynia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!