2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Szafin és Ivanisevic egymást és a közönséget is szórakoztatta

2017. április 23., vasárnap 23:03, frissítve: hétfő 10:00

Két Grand Slam-győztes játékos szórakoztatta a közönséget a budapesti salakpályás férfitenisztornán. Az orosz Marat Szafin és a horvát Goran Ivanisevic ragadott ütőt a magyar fővárosban egy gálamérkőzésen.

Grand Slam-győztes teniszezők ragadtak ütőt a budapesti Nemzeti Edzésközpontban. A magyar fővárosban szombaton kezdődő salakpályás férfitenisztorna gálameccsén az orosz Marat Szafin és a horvát Goran Ivanisevic szórakoztatta a közönséget. Szó szerint. A két egykori klasszis viccesen odaszólogatott egymásnak, Ivanisevic még egy vonalbírónak is látványos köszönetet nyilvánított egy számára kedvező ítélet után.

Goran Ivanisevic nem először ragadott ütőt Budapesten. Két éve például a Tennis Classics elnevezésű eseményen vett részt. A horvát játékost máig szervakirályként emlegetik kiváló adogatójátékának köszönhetően. Ivanisevic egyetlen Grand Slam-trófeáját 2001-ben Wimbledonban szerezte máig egyedülálló módon szabad kártyásként. Összességében pedig 22 tornagyőzelmet aratott.

„Nagyszerű mérkőzés volt. Kicsit hideg van, ennek ellenére szép számmal látogattak ki. Megtiszteltetés volt ismét Marat ellen játszani, tökéletes nap volt” – mondta Ivanisevic, aki a világranglista 12. helyén álló cseh Tomas Berdych edzője.

Marat Szafin két Grand Slam-trófeával bír. 2000-ben, mindössze 20 évesen, Pete Samprast legyőzve a döntőben, megnyerte a US Opent, míg 2005-ben az Australian Openen diadalmaskodott. Pályafutása során 15 tornagyőzelmet aratott, 2000 novemberében világelső is volt, s tavaly beválasztották a Teniszhírességek Csarnokába. Manapság pedig szerinte egyértelmű, hogy ki a legjobb teniszező.

„Mindenki tudja, Roger Federer. Gyönyörűen teniszezik. Tudja és imádja a játékot. Egy olyan játékos, aki nagy nyomás alatt is a legjobbját nyújtja. A legjobbakat kívánom neki, remélem, még több Grand Slam-trófeát nyer. Fantasztikus volt, amit Ausztráliában csinált, remélem, sérülés nélkül tudja folytatni. Szóval gyerünk, Roger, figyelni foglak, meg tudod csinálni” – üzente a svájci klasszisnak.

A találkozót végül Szafin nyerte 7:5, 1:6, 10-8-ra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!