2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Svájci házidöntő Indian Wellsben

2017. március 19., vasárnap 15:58, frissítve: vasárnap 16:16

Svájci házi döntőt rendeznek a férfiaknál az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán. Federer Wawrinkával csap össze a végső győzelemért.

Lehengerlően kezdett Roger Federer a Jack Sock elleni elődöntőben. Az amerikai mindössze 1:1-ig tartotta magát a svájci klasszissal szemben. Ezt követően beindult a Federer-henger – a svájci öt egymást követő játékot megnyert és végül 6:1-re hozta az első játszmát, mindössze 21 perc alatt.

A másodikban Sock magára talált és tie-breakre kényszerítette Federert. A svájci viszont nem ingott meg és végül 7:6-ra megnyerte a második szettet is, ezzel pedig ott van a torna fináléjában.

Hogy svájci házi döntő legyen, arról Stan Wawrinka gondoskodott, aki az élete első Masters-elődöntőjét játszó Carreno Bustát verte a másik elődöntőben. Az első szettben 4:3-ig szoros volt a küzdelem, aztán Wawrinka belehúzott és 6:3-ra nyert. A másodikban még ennél is kevesebb játékot engedett a spanyolnak – ezt végül 6:2-re hozta, ezzel pedig következhet a Federer–Wawrinka finálé.

„Nem tudom százalékban kifejezve megmondani az esélyeinket. Stan jelenleg a US Open címvédője, ami nem véletlen. Nagyon jó munkát végez védekezésben, de nagyon kreatív is, jól vált védekezésből támadásba. Nagyot javultak a szervái a torna során, magabiztos lett és ilyenkor sokkal nehezebb megállítani. De megvannak rá a módszereim. Támadófelfogásban játszom, ez benne van a génjeimben. Stan szereti, ha van ideje átgondolni a játékot, én pedig majd megpróbálom siettetni” – mondta Federer.

A döntőt magyar idő szerint ma 21 órától rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!