2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Storck szerint csapata helytállt a portugálok ellen

2017. szeptember 4., hétfő 08:02, frissítve: hétfő 20:14

1-0-s vendéggyőzelem született a Magyarország–Portugália világbajnoki selejtezőn vasárnap a Groupama Arénában. Ezzel végképp eldőlt, hogy a magyar válogatott nem lesz ott a 2018-as világbajnokságon.

A minimumot teljesítve hozta a számára kötelező győzelmet Portugália a magyarok elleni vb-selejtezőn. Az Eb-címvédő André Silva második félidő elején szerzett góljával nyert 1-0-ra a Groupama Arénában. A magyar együttes Priskin kiállítása miatt hatvan percet emberhátrányban játszott. A vereséggel biztossá vált, hogy válogatottunk nem lesz ott a jövő évi, oroszországi világbajnokságon.

A B csoport állása:
Az állás: 1. Svájc 24 pont, 2. Portugália 21, 3. Magyarország 10, 4. Feröer-szigetek 8, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

 

„A vereség természetesen mindig szomorú dolog. A kiállítás teljesen átírta a meccs forgatókönyvét, nehéz helyzetet teremtve számunkra, hiszen egy nagyon erős válogatott ellen kellett emberhátrányban helytállnunk. De szeretném megdicsérni a csapatomat: az első félidőben taktikailag jól teljesített, a másodikban pedig a szívüket is kitették a pályán a fiúk. Hibát követtünk el, amit a portugálok góllal büntettek, egy ilyen csapat ellen pedig nagyon nehéz tíz emberrel egyenlíteni, a végén azonban egy kis szerencsével összejöhetett volna. Gratulálok a portugáloknak, de gratulálok a saját csapatomnak is” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány.

A portugálok szövetségi kapitánya szerint nehéz, de megérdemelt győzelmet arattak.

„Nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk. A magyar csapat erős, kemény játékosokból áll. Meglepett, hogy két csatárral álltak fel. A mérkőzés elején sok lehetőségünk volt, de nem sikerült őket gólra váltani. A kiállítás után mindkét oldalon feszült lett a hangulat. A szünetben higgadtságot kértem a játékosaimtól, és ez gólt eredményezett. Megérdemelten nyertünk” – értékelt Fernando Santos.

Lovrencsics Gergő szerint nincs szégyenkeznivalójuk, mindent kiadtak magukból.

„Kicsit szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Úgy érzem, a csapat mindent beleadott, amit elterveztünk, azt megtettük. Úgy éreztem, hogy nem kellett volna piros lapot adni; az azért egy kicsit nehezebbé tette a dolgunkat, de még így is ha a végén Fiola Attila befejelte volna… Tehát így is megvolt a lehetőségünk, nincs szégyenkeznivalónk” – nyilatkozta a játékos.

A B csoportot továbbra is a százszázalékos Svájc vezeti 24 ponttal, a portugálok 3 ponttal lemaradva a pótselejtezőt érő második helyen állnak. A magyar válogatott 10 ponttal a harmadik.

Bernd Storck együttese legközelebb október 7-én Svájcban lép pályára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!