2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Ha az elején nem jönnek a gólok, még nincs nagy baj”

2015. október 7., szerda 18:25, frissítve: csütörtök 07:14

Utolsó edzését tartotta a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában a Feröer-szigetek elleni holnapi Eb-selejtező előtt. A csapat esetleges győzelmével hatalmas lépést tenne az Eb-részvétel felé. A kezdőcsapatban biztosan ott lesz a lengyel bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanja.

A szerda esti edzésen még üres lelátók előtt gyakorolta a Feröer-szigetek elleni taktikát a magyar labdarúgó-válogatott. Csütörtök este 20 óra 45 perckor azonban lehetnek nézők a Ferencváros stadionjában, aminek a szövetségi kapitány és a válogatott játékosai is örülnek.

„Arra akarok kérni tényleg mindenkit, a szurkolókat, hogy akik a csapat mellé álltak, végig bízzanak a csapatban, és ha ne adj’ Isten az elején nem jönnek a gólok, én akkor is úgy gondolom, hogy nincs nagy baj. A második félidőben, vagy a vége felé is tudunk gólokat szerezni. Természetesen azon fogunk dolgozni, hogy az elején is már úgy játszunk, ahogy megbeszéltük. És arra kérünk mindenkit, hogy türelmesek legyenek, és a végén biztosan együtt tudunk majd örülni” – nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Nikolics Nemanja.

Bernd Storck elárulta, hogy Nikolics már az első perctől tehet majd azért, hogy a szurkolóknak ne kelljen türelmetlenkedniük: a Legia Varsó kirobbanó formában futballozó támadója ugyanis kezdő lesz, azt azonban nem árulta el a szövetségi kapitány, hogy hány csatárral kezd.

A feröeri válogatott szövetségi kapitánya nem óvatoskodott. Kijelentette, hogy mint minden mérkőzésen, úgy a magyarok ellen is győzni szeretnének. „Elindultunk egy hosszú úton, hogy egyszer majd az európai elithez tartozzunk. Ezen megtettük az első lépéseket, de még messze a cél. Én is és a játékosaim is hiszünk benne, hogy sikeresek lehetünk: a magyarok ellen is bizonyítottunk már, és a görögök ellen is. Hiszek abban, hogy holnap is bizonyíthatunk. Mindegy, ki az ellenfél, mi nyerni akarunk” – jelentette ki Lars Olsen.

A magyar válogatott számára nagy a tét Feröer ellen: egy győzelemmel a pótselejtezőt érő harmadik hely már biztos, és versenyben maradhat a csapat azért is, hogy egyenes ágon jusson ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!