2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sporttörténeti sikert aratott a női váltó

2017. március 12., vasárnap 21:13, frissítve: hétfő 07:56

A magyarok két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a rotterdami rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot. A női váltó és 1000 méteren Liu Shaoang második lett, míg a férfistaféta harmadikként zárt – írta az MTI.

Az egyetlen zárónapi egyéni számban Liu Shaoang a táv világkupagyőzteseként érvényesítette a papírformát a döntőbe jutásával, noha a negyeddöntőből csak idővel, az elődöntőből pedig bírói döntéssel jutott tovább. A fináléban nagy tempót diktálva egészen a végéig vezette a futamot, de az összetettben is első helyen záró Szeo Ji Ra kívülről megelőzte. Az utolsó körben nem volt esélye, hogy visszavegye a vezetést, inkább a második hely megtartására koncentrált a kanadai Charles Hamelin szorításában. Liu Shaoang két karját levegőbe csapva jelezte a célba érkezéskor, hogy boldog a megszerzett éremmel.

A másik két magyar induló közül Liu Shaolin Sándor a B döntőt megnyerve hatodik lett, míg Knoch Viktort kizárták a negyeddöntőben, amivel nem értett egyet.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású csapat sporttörténelmi tettet hajtott végre, ugyanis döntőben is először szerepelt vb-n, azaz Magyarország első vb-érmét nyerte ebben a számban.

A 3000 méteres verseny egészében a harmadik helyen haladtak a magyarok közvetlenül a kínaiak és a hollandok mögött. A papírforma szerint leggyengébb négyes, a japán féltávtól némi lemaradással követte a triót. Mielőtt azonban a hajrában elkezdődött volna az igazi csatározás a dobogós helyekért, a holland váltó egyik tagja négy körrel a vége előtt elesett, s ez el is döntötte az egész futamot, mivel a magyaroknak nem volt esélyük utolérni a kínaiakat, a bronzérem pedig Japán ölébe hullott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!