2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Sport

Spanyolország begyűjtötte a három pontot Olaszország ellen

A spanyol válogatott végig fölényben játszva 1-0-ra nyert a címvédő olasz csapat ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján, és két forduló alatt hat pontot gyűjtve továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

  • Spanyolország begyűjtötte a három pontot Olaszország ellen

Európa-bajnokság, 2. forduló, B csoport:

Spanyolország-Olaszország 1-0 (0-0)

-----------------------------------

Gelsenkirchen, 49 528 néző, v.: Vincic (szlovén)

gólszerző: Calafiori (55., öngól)

sárga lap: Rodri (45+1), Le Normand (69.), Carvajal (96.), illetve Donnarumma (15.), Cristante (46.)

Spanyolország:

--------------

Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri (Baena, 71.) Rodri, Fabián Ruiz (Merino, 94.) - Yamal (Torres, 71.), Morata (Oyarzabal, 78.), Williams (Perez, 78.)

Olaszország:

------------

Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco - Barella, Jorginho (Cristante, a szünetben) - Frattesi (Cambiaso, a szünetben), Pellegrini (Raspadori, 82.), Chiesa (Zaccagni, 64.) - Scamacca (Retegui, 64.)

II. félidő:

---------

55. perc: Williams nyeste be élesen balról a labdát, Morata fejjel megcsúsztatta, Donnarumma kivetődve hozzáért és így pont Calafiori térdére pattant, ahonnan a kapuba vágódott (1-0)

Nagyon határozottan kezdte a mérkőzést a spanyol válogatott, céltudatosan járatta a labdát, és remek szélsőinek köszönhetően gyorsan helyzetekig is eljutott. A későbbiekben is veszélyesen futballoztak a spanyolok, akik fejesek mellett távoli lövésekkel is próbálkoztak. Donnarumma többször bravúrosan védett, nagy mértékben neki volt köszönhető, hogy az olaszok - akik csak időnként próbálkoztak ellentámadásokkal, és akkor is kevés sikerrel - nem kerültek hátrányba.

A pihenő után sem változott a játék képe, továbbra is a spanyolok irányítottak, kezdeményeztek és alakítottak ki helyzeteket, de az olaszok segítsége is kellett nekik a vezetés megszerzéséhez: egy beadás után a többször irányt változtató labda Calafiori bal térdéről került az olasz kapuba. A spanyol fölényt jól jelezte, hogy a 60. percben 15-1 volt a kapuralövési kísérletek aránya. Az olaszok támadásban nagyon keveset mutattak, a technikai fölényben lévő, nagyon agilisan futballozó spanyolok egyértelműen ellenfelük fölé nőttek.

 

Fotó: Spanyol játékosok, miután az olasz Riccardo Calafiori öngólt vétett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án. MTI/EPA/Christopher Neundorf

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Szafariélmény Csehországban + videó

Radar - Szafariélmény Csehországban + videó

Gondolták volna, hogy Európában is élhetnek át igazi afrikai szafari élményt? Pedig ez lehetséges. Eper Márton ellátogatott Csehországba, hogy bemutassa önöknek a nem mindennapi helyet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

A csoportkörben kiesett magyar labdarúgó-válogatott számára hivatalosan is véget ért a németországi Európa-bajnokság, ugyanis a csapat csütörtökön kora délután elhagyta a dél-bajorországi bázisát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!