2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Saját úszóklubot alapít Hosszú Katinka

2016. július 26., kedd 14:30, frissítve: kedd 17:58

Készen áll a riói olimpiára Hosszú Katinka. A sportoló szeptemberben saját úszóklubot alapít.

A 27 éves, ötszörös világbajnok magyar úszó hat számban áll rajthoz az ötkarikás játékokon. Az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen kezd, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 méter háton, 200 méter pillangón és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe. Elmondása szerint jól sikerült a felkészülése.

Az olimpiáról hazatérve pedig már saját klubjára koncentrál, amely Iron Aquatics néven várja a versenyzőket, és amelynek színeiben ő is versenyez majd szeptembertől. Az új klubban edzőként dolgozik majd Hosszú trénere és egyben férje, Shane Tusup, valamint a kanadai Darren Ward is.

„Az évek során – főként az elmúlt fél évben – rá kellett hogy jöjjek, hogy ha valóban szeretnék valamit, akkor nekem kell cselekednem. Büszkén jelentjük be, hogy szeptemberben megalapítjuk az Iron Aquatics úszóklubot. Az Iron Aquatics célja egy olyan világszínvonalú úszóklub kialakítása, amely pozitív hatással lesz az úszók teljesítményére, egyben a civil életben való helytállásukra is. Szeretnénk egy olyan klubot kialakítani, ahol a kemény munka jó hangulatban telik, és a sportolók tudják, hogy mit kell tenniük a cél elérése érdekében” – mondta Hosszú Katinka.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!