2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Rosberg nyerte a Belga Nagydíjat

2016. augusztus 28., vasárnap 16:09, frissítve: vasárnap 21:49

A német Nico Rosberg nyerte a Forma–1-es Belga Nagydíjat. A második az ausztrál Daniel Ricciardo lett a Red Bull-lal, míg a harmadik helyen az utolsó sorból induló Lewis Hamilton ért célba a másik Mercedesszel.

Minden összejött Nico Rosbergnek és a Mercedesnek a Belga Nagydíjon. A német a pole pozícióból rajtolhatott és az élen is maradt az indulás után, míg mögötte összeütköztek azok, akik veszélyeztethették volna a győzelmét.

Az első kanyarban a két Ferrari és a rajtot nagyon rosszul elkapó holland Max Verstappen ért össze. Sebastian Vettel és Verstappen bezárta Kimi Räikkönent, aki mindkettejükkel összeért. Vettel megpördült, a másik két autó pedig olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt a boxba kellett hajtaniuk.

A 10. körben Kevin Magnussen hatalmas balesete miatt piros zászlóval szakították félbe a versenyt – addigra az utolsó sorból rajtoló Lewis Hamilton feljött az ötödik helyre. A szünet alatt szabad kerékcserét kapott az élmezőny – köztük Hamilton, aki így az ötödik helyről kezdte a maradék 34 kört. Végül Fernando Alonsót és Nico Hülkenberget is könnyedén megelőzte, így a harmadik helyre hozta be a másik Mercedest, Rosberg és a Red Bull-os Daniel Ricciardo mögött.

„Nagyszerű verseny volt. Egy legendás pályán tudtam futamot nyerni. Monzában pedig, mint mindig, ismét nagy csata várható köztem és Lewis között” – mondta a futam után Rosberg.

Nico Rosberg ért elsőként célba Belgiumban, ezzel 9 pontra csökkentette hátrányát, a vb-pontversenyt vezető csapattársa, Lewis Hamilton mögött
Nico Rosberg ért elsőként célba Belgiumban, ezzel 9 pontra csökkentette hátrányát, a vb-pontversenyt vezető csapattársa, Lewis Hamilton mögött
Fotó: AFP

A vb-pontversenyt továbbra is Lewis Hamilton vezeti 232 ponttal, Nico Roberg győzelmének köszönhetően 9 pontra felzárkózott csapattársa mögé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!