2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Rio: sokan már otthon, a magyarok nagy része holnap érkezik

2016. augusztus 23., kedd 16:37

Az olimpia végével visszatérnek hazájukba az olimpikonok. A magyar küldöttség nagy része holnap érkezik, a brit, a német, valamint a dél-afrikai sportolóknak azonban már volt szerencséjük hazájuk meleg fogadtatásában.

Széles a mosoly a hazatért brit olimpikonok arcán. Boldogságuk érthető, 27 arany-, 23 ezüst- és 17 bronzérmével Nagy-Britannia a második helyen végzett az éremtáblázaton az Egyesült Államok mögött. A frankfurti repülőtéren landoltak a német olimpikonok. Országuk ötödik lett összesítésben 17 arany-, 10 ezüst- és 15 bronzéremmel.

Bár Dél-Afrika nem zárta előkelő helyen a riói olimpiát, a versenyzőket győzteseknek kijáró fogadtatásban részesítették a johannesburgi repülőtéren. „Büszkék vagyunk a fiainkra és a lányainkra. Büszkék vagyunk aranyérmeseinkre, Wayde van Niekerkre és Caster Semenyára” – jelentette ki a dél-afrikai sportminiszter.

Van Niekerk 400 méteren világrekorddal lett első, míg Caster Semenya a nők 800 méteres futóversenyében zárt az élen. Semenya rengeteg támadást kapott interszexualitása miatt. A futó magát nőnek vallja, azonban elsődleges és/vagy másodlagos nemi szerveit tekintve nem határozható meg egyértelműen férfiként vagy nőként.

Dél-Afrika 2 arany-, 6 ezüst- és 2 bronzéremmel a 30. helyen végzett az éremtáblázaton.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!