2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Regionális fociliga indítását javasolta a Mol-vezér

Hernádi Zsolt, a Vidi főszponzorának vezetője szerint az Európai-ligában játszó csapat kinőtte a magyar bajnokságot, és a szurkolóknak is izgalmasabb lenne, ha a környező országok legjobbjai szerepelnének egy bajnokságban.

  • Regionális fociliga indítását javasolta a Mol-vezér

A magyar labdarúgó bajnokság előző idényének bajnoka a Vidi FC ebben a szezonban az Európa-liga csoportkörében is bizonyíthat. A fehérváriak olyan nemzetközileg jegyzett csapatok ellen bizonyíthatnak, mint az angol Chelsea vagy a görög PAOK. A csapat névadó szponzorának, a Molnak a vezetője szerint a Vidi kinőtte a magyar bajnokságot, ezért érdemes lenne egy regionális ligát szervezni.

„Ilyenkor az az egyetlen egy kérdés, hogy vajon miért nem dolgozunk, miért nem lobbizunk együtt egy kicsit azért, hogy csináljunk egy kicsit nemzetközibb bajnokságot? Csináljunk egy olyan bajnokságot, ahol 3-4 ország vesz részt benne, mert abban a pillanatban hirtelen más lenne a terhelés” – fogalmazott Hernádi Zsolt, aki szerint egy ilyen bajnokság a szurkolók számára is izgalmasabb lehetne.

„Azért gondoljunk bele, amikor évente kétszer sorra kerülne egy Fradi–Slovan-meccs, vagy évente kétszer sorra kerülne egy Mol–Zágráb-meccs. Egészen más lenne a súlya” – tette hozzá a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Ahhoz, hogy egy közép-kelet-európai regionális liga létrejöhessen, először az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) kellene meggyőzni, hogy beleférne az új bajnokság a versenynaptárba. Hernádi Zsolt ezzel kapcsolatban azt mondta: jó ideje győzködi Csányi Sándort, az MLSZ elnökét, hogy FIFA alelnökként járjon közben az ügyben.

A Hír TV által megkérdezett sportközgazdász szerint is lehet létjogosultsága egy regionális ligának. „Magyarországon, de más országokban is gazdasági alapokon úgy kiemelkedik egy-két csapat, Magyarországon jellemzően a Videoton és a Ferencváros, hogy igazából más nem nagyon tudja megszorítani őket, amennyiben a legjobbjukat hozzák. Ilyen értelemben az ő fejlődésüket valóban jobban szolgálná egy olyan bajnokság, ahol valóban minden ellenféllel szemben a maximumot kellene kihozni” – nyilatkozta Szabados Gábor sportközgazdász.

Egy ilyen bajnoksághoz lehetne megfelelő szponzorokat találni, hiszen vannak olyan cégek a régióban, akik ezekben az országokban mind működnek. Az egyik ilyen cég éppen az ötletgazda Hernádi Zsolt vezette a Mol lehetne. A magyar olajtársaság korábban már volt főszponzora egy regionális jégkorong ligának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!