2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Rangadók sora a legerősebb bajnokságokban

2016. november 18., péntek 19:13, frissítve: péntek 20:10

A német Bundesligában a Dortmund a listavezető Bayern Münchent fogadja, az angol Premier League-ben a Manchester United az Arsenalt látja vendégül. A spanyol bajnokságban madridi, az olaszban pedig milánói derbit rendeznek.

Listavezetőként látogat a Real Madrid a városi rivális Atléticóhoz. A két csapat legutóbb az előző BL-kiírás döntőjében találkozott, akkor Ronaldóék nyertek 11-esekkel. Zinedine Zidane dicsérte a riválist, szerinte az ellenfél évről évre erősödik, mióta Diego Simeone az edző.

„Az Atléticóé egy szép stadion, nagyszerű szurkolókkal. De a Real Madrid játékosai számos alkalommal bizonyítottak már hasonló pályákon. Tudjuk, hogy az Atléticónál vendégeskedni rendkívül nehéz. De ezzel tisztában vagyunk, és felkészültünk a találkozóra” – mondta a korábbi aranylabdás klasszis.

Németországban a listavezető Bayern München a Dortmundhoz látogat. A bajorok tíz forduló után veretlenül állnak a tabella élén. A szombati rangadón Arjen Robben, Javi Martinez, valamint Kingsley Coman sem állhat Carlo Ancellotti rendelkezésére.

A Dortmund 6 ponttal van lemaradva a Bayentől, az ötödik. Vereség esetén 9 pontra nőne a különbség a két csapat között, ami már komoly előny lehet a bajnoki címért folyó harcban. A Ruhr-vidéki csapatban továbbra sem léphet pályára a május óta harcképtelen Marco Reus.

„Sokszor frusztrál minket, hogy le vagyunk maradva a Bayern mögött. Néha azt érezzük, hogy tényleg messze vannak. Ugyanakkor a játékosok a maximumot nyújtják. Sok az új játékosunk, akik ráadásul fiatalok, ezért időre van szükségük, hogy felvegyék a Bundesliga ritmusát” – mondta Thomas Tuchel, a Dortmund trénere.

A Dormund–Bayern München 18 óra 30 perckor, míg az Atlético Madrid–Real Madrid 20 óra 45 perckor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!