2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Rafael Nadal nyerte az US Opent

2017. szeptember 11., hétfő 12:54, frissítve: hétfő 13:07

A spanyol világelső a döntőben a dél-afrikai Kevin Andersont múlta felül. Nadal ezzel 16. Grand Slam-győzelmét aratta.

Az egész mérkőzést irányította Rafael Nadal. A világelső spanyol nem sok esélyt adott ellenfelének a tornán 28-ként kiemelt Kevin Andersonnak. Győzelmét főleg kiváló szerváinak köszönhette – három szetten keresztül nem veszítette el az adogatását.

A dél-afrikai az első szettben 3-2-re vezetett. Nadal egyenlített, majd elvette ellenfele adogatását. Ezt az előnyt ki is használta, és végül 6:3-ra hozta a játszmát.

A másodikban hasonlóan alakult a játék képe, 3:2-ig mindkét játékos hozta a saját adogatását. Nadal ezután brékelőnybe került és 4:2-re vezetett, míg a szettet az elsőhöz hasonlóan 6:3-ra hozta.

A harmadik játszmában Anderson megpróbált visszajönni a meccsbe. De nem indult jól számára a szett. Már az első játékban elveszítette adogatását. Nadal ismét kihasználta a brékelőnyt, és saját szerváival jól sáfárkodva 6:4-re nyert.

A spanyol klasszis pályafutás során harmadszor diadalmaskodott a US Openen. Összességében pedig ez volt karrierje 16. Grand Slam-győzelme. Az örökranglistán csak Roger Federer előzi meg, akinek 19-szer győzött Grand Slam-tornákon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!