2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Podolskinak nemcsak az angolokkal, az érzelmeivel is meg kell ma küzdenie

2017. március 22., szerda 16:37, frissítve: szerda 16:56

Barátságos meccsen csap össze a hétvégi vb-selejtezők előtt Németország és Anglia. A találkozón búcsúzik a válogatottságtól a németek világbajnoki támadója, Lukasz Podolski.

Készülnek az angol labdarúgó-válogatott játékosai a Németország elleni összecsapásra. A két válogatott találkozója mindig presztízsmérkőzés, még akkor is, ha barátságos meccsről van szó. Bár az angolok vasárnap Litvániát fogadják vb-selejtezőn, a játékosok nem fogják vissza magukat a németek ellen.

„Fontos számunkra ez a mérkőzés. Amikor az edzői stáb új taktikai elemeket talál ki, akkor azt nekünk a pályán meg kell valósítanunk, és amikor ez eredménnyel párosul, akkor tudod, hogy jó úton jársz, minden működik, és külön öröm, ha ezt egy olyan ellenfél ellen tudod tesztelni, a német csapat. Egy ilyen válogatott ellen nem szabad hibáznod. Nagyon jó lehetőség számunkra, hogy egy ilyen ellenféllel szemben tesztelhetjük a tudásunkat” – mondta Gary Cahill válogatott labdarúgó, a Chelsea védője.

Német oldalon különleges hangulatú mérkőzés következik. Ezen a mérkőzésen lép pályára 130-adszor és egyben utoljára Lukas Podolski. A lengyel származású játékosa világbajnoki aranyat és Európa-bajnoki ezüstöt nyert a Nationalelffel. Ma este pedig csapatkapitányként vezeti a gyepre a nemzeti 11-et. „Kemény érzés. Ez az utolsó, hogy válogatott játékosként sajtótájékoztatón veszek részt. Este, amikor belépek az öltözőbe és ránézek a futballcipőre és a nemzeti csapat mezére, amikor kimegyünk bemelegíteni, és amikor a bíró belefúj a sípjába, akkor az biztos, hogy egy érzelmes pillanat lesz számomra” – fogalmazott Podolski, aki 48 gólt szerzett német színekben.

A németeknél több kulcsjátékos sem lép pályára. Mesut Özil, Julian Draxler és Mario Gomez is kisebb sérüléssel bajlódik, ezért Joachim Löw szövetségi kapitány elővigyázatosságból nem szerepelteti a három labdarúgót, mert azt szeretné, hogy a vasárnapi Azerbajdzsán elleni világbajnoki selejtezőn már bevethetők legyenek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!