2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Országos fekvenyomó bajnokságot rendeztek Siófokon

2017. március 12., vasárnap 10:31, frissítve: vasárnap 12:30

A megmérettetésre II. osztályú versenyzők jelentkezését várták. A versenyzés és a sportág népszerűsítése mellett a szervezőknek fontos célja volt a tehetségkutatás is.

A 90-es évek óta most először rendeztek II. osztályú országos fekvenyomó bajnokságot. Az erőemelés, melynek 3 fogásneme közül az egyik a fekvenyomás – nem olimpiai sportág, mégis egyre népszerűbb – mondta a szövetség elnöke.

„Magyarországon az 1960-as évek végén jelent meg ez a sportág, nagyon sokáig nem volt hivatalos, mert az akkori állami sportszervek nem ismerték el, gyakorlatilag 1989 óta vagyunk hivatalosak. Én úgy gondolom, nyilván hazabeszélek, hogy nagyon népszerű a sportág, hiszen ki ne járt volna már konditeremben, ahol mindenki nyom fekve” – mondta Rónaszéki András.

A siófoki bajnokságra 74-en neveztek, a versenyzők harmada nő. Egyre többen próbálják ki magukat ebben a sportágban, nemzetközi szinten jelenleg eredményesebbek a magyar hölgyek a férfiaknál.

„Hogyha élőben meglátják, hogy milyen szép egy formás női fenék vagy egy comb, akkor abban a percben eldöntik, hogy ez nem igaz, hogy az erőemelés nem nőies sport, szerintem igenis szükség van arra, hogy egy nő súlyzós edzést csináljon” – véli Jóni Szilvia.

A másodosztályú versenyzők többsége nem akar profi lenni, inkább az egészséges életmód miatt edzenek.

„A fitnesz szerintem mindenképpen, mármint hogy mindenki menjen el, a legjobb dolog, amit kezdhet magával és az egészségével, másrészt akiben van egy kis versenyszellem, annak mindenképpen ajánlom, hogy saját magát egy kicsit cselendzselje, hogy próbálja magát összekapni, hogy kihozza magából a maximumot” – nyilatkozta Urbán István.

A másodosztályú országos bajnokság legjobb eredményt elérő versenyzői feljutottak az első osztályba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!