2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Örömmámor Peruban, 36 év után újra ott lehetnek a vb-n

Hír TV

2017. november 16., csütörtök 16:02, frissítve: csütörtök 16:25

Teljes a jövő évi moszkvai labdarúgó-világbajnokság mezőnye. Utolsóként Peru jutott be, akik a pótselejtezőn Új-Zélandot győzték le.

Örömmámor Limában – a perui labdarúgó-válogatott az interkontinentális pótselejtező visszavágóján 2–0-ra legyőzte Új-Zélandot, így a jövő nyáron 36 év után újra ott lehet a világbajnokságon.

„Boldogság, boldogság! Csodálatos volt látni ezt a meccset, végre ott vagyunk újra, remélem, holnap már mindenki megveszi a repülőjegyét Oroszországba” – ujjongott egy szurkoló.

A válogatott szövetségi kapitánya a szurkolók támogatását köszönte meg.

„Hihetetlen pluszt adott, és nagyon megható volt, ahogy a szurkolók végig mellettünk álltak, legyen az a Kolumbia elleni meccs, vagy most Új-Zéland ellen. A csapat fáradt, de így könnyebb pihenni” – jegyezte meg Ricardo Gareca.

A jövő júniusban kezdődő világbajnokság csoportjait december elsején sorsolják majd Moszkvában, Peru ezt a második kalapból várja. A rendező oroszok az első kalapba kerültek, ahonnan így kicsúszott a 2010-es világbajnok Spanyolország. Az újoncok közül Izland a harmadik, Panama pedig a negyedik kalapba került, az öt afrikai résztvevőből három, Tunézia, Egyiptom és Szenegál szintén a harmadikba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!