2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Orbán Viktor szidalmazásáért büntetett az MLSZ

2017. május 19., péntek 16:42, frissítve: péntek 17:59

400 ezer forintos büntetést kell fizetnie az Újpest FC csapatának a hétvégi mérkőzés után, többek között azért, mert Orbán Viktort szidalmazták – politikus szidalmazásáért még sosem szabott ki büntetést az MLSZ. A Honvéd tulajdonosa három hete azt mondta: a szurkolók rigmusainak bele kell férniük a futballmeccsek légkörébe.

„Sz*pd le az Orbánt, Vidista, sz*pd le az Orbánt!” – ezt a rigmust 2010-ben skandálták Székesfehérváron, a Ferencváros egyik vendégjátékán. Azon a mérkőzésen részt vett az akkor frissen megválasztott miniszterelnök Orbán Viktor és édesapja is.

Ugyanezt a rigmust énekelték az újpesti szurkolók múlt szombaton, amikor a Videoton látogatott a Szusza Ferenc Stadionba. Az MLSZ azonban most már nem volt elnéző: a fegyelmi bizottság döntése szerint az Újpestnek 400 ezer forint büntetést kell fizetnie, egyebek mellett politikus szidalmazása miatt. Ilyesmiért korábban soha nem kellett felelnie futballklubnak.

A bajnoki címért küzdő Budapest Honvéd tulajdonosa három hete a Digi Sportnak nyilatkozott a lelátói rigmusokról, igaz, ő a bírók szidalmazásáról beszélt. George Hemingway szerint bele kell férnie a meccsek hangulatába, hogy a szurkolók ott véleményt fogalmaznak meg.

„Én nem tartom bölcsnek azt a dolgot, hogy klubokat azért büntessünk, mert a szurkolóknak vannak durva bekiabálásai. Csúnyán beszélnek, ezt én nem szeretem, de azt kell mondanom, hogy ez nem az opera. Én imádom az operát, de ez egy más hangulat. És azt gondolom, hogy ha hangulattalan, nézők nélküli stadiont akarunk, akkor mondjuk azt, hogy úgy kell viselkedni, mint az operában” – vélekedett a klubtulajdonos.

Az MLSZ a Hír TV kérdésére csak írásban válaszolt – szerintük a politikai vélemény-nyilvánítás nem fér bele a meccsek légkörébe. Arra a kérdésre, hogy miért éppen a miniszterelnök szidalmazása után szabtak ki először ilyen büntetést, nem válaszoltak.

Az Újpest, a Vasas és a Videoton egyaránt 200 ezer forintos pénzbírságot kapott szurkolói másokat megbotránkoztató magatartásáért. A Ferencvárosnak pedig félmillió forintot kell az MLSZ számlájára utalnia, amiért megsértette a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos előírást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!