2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Nyolcezer embertől pezsgett a Balaton

2016. július 2., szombat 17:28, frissítve: szombat 18:22

Ideális időjárási körülmények között rendezték meg a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres, sorrendben a 34. Suzuki Balaton-átúszást.

Már kora reggel gyülekeztek a Balaton-átúszás résztvevői. Több száz méteres sor alakult ki a balatonboglári hajóállomáson. „Májusban betöltöttem a 65 .életévemet, és úgy döntöttem, hogy ez alkalomból – 7. alkalommal – átúszom megint a Balatont. Úgyhogy a Jóisten megsegített ezzel a gyönyörű idővel, mert még éjszaka is azon izgultunk, hogy tényleg jó idő lesz-e, kitör-e a vihar, de nem. Fantasztikus” – nyilatkozta Horváth Zsóka induló.

A kihívásnak a tavalyinál is többen, 8223-an vágtak neki. „Kemény volt, egyszerűen a négy kilométeres bója után nem akart jönni a négy és feles és az ötös, itt a végén már nagyon elfáradtam, de a tavalyihoz képest több mint 5 percet javítottam. Úgy érzem, ez jó eredmény” – mondta Boncföldi Máté Balaton-átúszó.

A Révfülöp–Balatonboglár közötti távot a riói olimpiára készülő hosszútávúszó válogatott is teljesítette. Papp Márk 58 és fél perc alatt átúszta a tavat, ezzel új csúcsot állított fel. A leggyorsabb női úszó Risztov Éva olimpiai bajnok volt.

„Annak mi nagyon örülünk, hogy ilyen népszerű a Balaton-átúszás, pont ez az egyik oka is annak, hogy az emberek szeretik a kihívásokat, a tartalmas kihívásról szól a történet, azt nagyon szeretik. Ezért mi azt mondjuk az ilyen teljesítményorientált rendezvényre, mint a miénk, hogy akár egy maraton vagy félmaraton, arra felkészülés kell, arra éves, legalább egyéves munka kell, hogy teljesíteni tudják. És a Balaton-átúszást csak egyszer lehet egy évben teljesíteni ilyen engedélyezett körülmények között, mint tulajdonképpen a mai nap” – nyilatkozta Szántó László főszervező.

Az úszók biztonsága érdekében mintegy 140-150 vitorlás, kishajó és motorcsónak alakított ki úszófolyosót a Balatonon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!