2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Sport

NL: második meccsét behúzta a magyar válogatott

Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét Marco Rossi irányításával a magyar labdarúgó-válogatott.

  • NL: második meccsét behúzta a magyar válogatott

A vezetést egy tetszetős akciót követően Sallai szerezte meg a 15. percben – a fiatal játékosnak ez volt az első gólja a nemzeti csapatban. Sokáig azonban nem örülhetett a vezetésnek a magyar csapat, a 18. percben Manolas egyenlített.

A végén azonban Marco Rossi csapata örülhetett. A 43. percben Kleinheisler lőtt gyönyörűen a kapuba, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

A magyar válogatott 31 év után tudta tétmeccsen legyőzni a görög nemzeti tizenegyet, így a finnországi vereség után javított a csapat, amit a szövetségi kapitány is elismert.

„Gratulálok a játékosoknak ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban. Ott nem volt szerencsénk, most több szerencsével és több karakterrel játszottak, úgyhogy jár nekik a gratuláció” – értékelt Marco Rossi.

A válogatott csapatkapitánya szerint mentálisan is előreléptek. „Le a kalappal mindenki hozzáállása előtt, fiatalok és idősebbek előtt is. Ez egy nehéz meccs volt főleg fejben. Ebből táplálkozni kell és egy jó hozzáállással a jövőben sikerül jó eredményeket elérni” – mondta Szalai Ádám.

A találkozót zárt kapuk mögött játszották, de ezen is túllendültek a játékosok. „A csapat erejét mutatja, hogy nézők nélkül is itthon tudtuk tartani a 3 pontot a csoport legjobbja ellen. Profik vagyunk jogos kritikákat fogalmaztak meg, de ezért tudtunk reagálni ilyen rövid idő alatt, mert ha ez a meccs is elment volna, akkor bajba lennénk a végelszámolásnál. Idegenben is be kell húzni a meccset, és akkor nincs veszve semmi” – fejtette ki Kovács István.

A görögök egy hónap múlva visszavághatnak, a magyar válogatott október 12-én Athénban lép pályára.

A csoport állása: 1. Finnország, 6 pont (Gk.: 2-0), 2. Görögország, 3 (2-2), 3. Magyarország 3 (2-2), 4. Észtország 0 (0-2).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!