2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nikolics nagyon motivált, és éhezik a sikerre

Hír TV

2017. november 8., szerda 17:16, frissítve: szerda 18:30

Luxemburg ellen mutatkozik be a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitányaként Szélesi Zoltán. A szakember szerint rövid volt, de jól sikerült a csapat felkészülése az év utolsó két mérkőzésére. A csütörtöki, luxemburgi vendégjáték után a nemzeti csapat kedden Costa Rica ellen zárja majd az évet.

Ismét útnak indult a magyar labdarúgó-válogatott, de ezúttal már nem világbajnoki selejtezőn kell bizonyítania: csütörtök este nyolc órától Luxemburg vendégeként lép pályára a felkészülés jegyében.

„Rövid időnk volt a felkészülésre a luxemburgi meccset megelőzően. Megpróbáltuk a lehető legjobbat kihozni ebből a rövid felkészülésből. Úgy gondolom, hogy nem végeztünk rossz munkát, pozitív a hangulat. A srácok nagyon fókuszálnak a két mérkőzésre, remélem, hogy ezzel nem lesz probléma” – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány.

Abban a szurkolók is joggal bíznak, hogy a miniállam válogatottja ellen a magyar csapatnak nem lesz problémája. A nemzeti csapatba ráadásul visszatért az Egyesült Államok bajnokságának új gólkirálya, Nikolics Nemanja, aki a címeres mezben is folytatná a góllövést.

„Többször elmondtam, hogy nem fogok alibizni, amikor ide jövök, nem fogom azt mondani, hogy fáradt vagyok, vagy nem tudom megszokni az időjárást. Szerintem a mentális dolgok nagyon fontosak, fel vagyok készülve. Nagyon motivált vagyok, és remélem, hogy sikeresen fogjuk zárni ezt a két meccset” – nyilatkozta a támadó.

A statisztika Luxemburg ellen eddig hibátlan: a magyar válogatott mind a tíz korábbi mérkőzését megnyerte csütörtöki ellenfelével szemben, legutóbb 2011-ben, akkor is idegenben, 1-0-ra. Luxemburg válogatottja azonban a legutóbbi világbajnoki selejtezők során tudott meglepetést okozni: amellett, hogy Fehéroroszországot hazai pályán legyőzte, a francia válogatottól márciusban pontot rabolt.

A találkozón is ott lesz már a csapattal a belga Georges Leekens, aki a jövő heti, Costa Rica elleni hazai felkészülési mérkőzés után veszi majd át a szövetségi kapitányi posztot Szélesi Zoltántól. A belga szakember – ahogyan eddig az edzéseken – csak megfigyelőként lesz Luxemburgban a magyar válogatottal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!