2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Neuer: Az egész brexit szégyen

2016. június 25., szombat 09:49, frissítve: szombat 11:10

Wales és Észak-Írország játékosai a focira koncentrálnak, a németek világsztár kapusa azonban élesen kritizálta a britek csütörtöki népszavazáson hozott döntését, melynek eredményeképpen Nagy-Britannia 43 év tagság után kilép az Európai Unióból. Manuel Neuer szerint az lenne a normális, ha az EU összetartana.

A sportolóknak is megvan a véleményük arról, hogy az unióból történő kilépésre szavaztak csütörtökön a britek. Nagy-Britannia három tagállama is ott lesz a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében – Wales és Észak-Írország épp egymás ellen játszik este hattól.

Az északírek edzője szerint a csapat a játékra és a továbbjutásra koncentrál, de azt sajnálja, hogy nem szavazott.

„Őszintén szólva annyira nem volt időm az egészen gondolkodni. Ez nem befolyásolja sem a taktikát, sem azt, milyen felállásban küldöm pályára a fiúkat. A csapat tagjai sem agyalnak most ezen, mert az Eb-n nyújtott teljesítményükre fókuszálnak, magára a focira. Lehet, hogy eddig se foglalkoztatta őket annyira a népszavazás, nem tudom. Én személy szerint hibáztam, legalább postán szavazhattam volna, de nem tettem meg. De ez most tényleg nem probléma, most nem erre kell fókuszálnunk” – mondta Michael O'Neill szövetségi kapitány.

Hasonló véleményt fogalmazott meg O'Neill walesi kollégája. A csoportelsőként továbbjutott walesiek mestere szerint is inkább a focira kell most figyelni.

„Az Eb-n még itt vagyunk, és azon dolgozunk, hogy minél tovább itt is lehessünk. Higgyék el, majd foglalkozunk az eredménnyel, ha hazamentünk, de most egyáltalán nem ez a feladatunk” – hangsúlyozta walesi labdarúgó-válogatott trénere, Chris Coleman.

A német válogatott világsztár kapusa viszont már nem volt ilyen visszafogott: Manuel Neuer egyenesen szégyenletesnek nevezte az eredményt.

„Azok a játékosok, akik a Premier League-ben játszanak, majd kialakítják a saját véleményüket. Én úgy nőttem fel, hogy azt hittem: az a normális, hogy összetart az Európai Unió. Nagy-Britannia mindig egységes volt, az ember ezzel az országgal azonosította a fogalmat. Ez az eredmény, az egész brexit szégyen” – jelentette ki a németek hálóőre, Manuel Nauer.

A németek a szlovákokkal csapnak össze vasárnap este hatkor, ma este Svájc–Lengyelország és Horvátország–Portugália mérkőzéseket rendeznek a nyolcaddöntőkben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!