2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Nem sikerült a bravúr Fucsovicsnak

Hír TV

2018. január 22., hétfő 11:11, frissítve: hétfő 17:21

Véget ért Fucsovics Márton nagy menetelése az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar teniszező három szettben kapott ki a nyolcaddöntőben a 19-szeres Grand Slam győztes Roger Federertől.

Karriere eddigi legfontosabb meccsén lépett pályára Fucsovics Márton. A magyar teniszező a 19-szeres Grand Slam-győztes Roger Federerrel nézett farkasszemet Melborune-ben. Fucsovics azonban nem adta olcsón a bőrét – az első szettet 6-4-re hozta a svájci klasszis. A magyar teniszező a másodikban már sokkal hamarabb felvette a ritmust és alaposan megizzasztotta Federert, aki végül rövidítést követően hozta a játszmát.

A harmadik szettben Fucsovics utolsó erőtartalékai is elfogytak – Roger Federer így 6:4, 7:6, 6:2-re nyert.

„Szerintem egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, bár Federer ellen nem lehet a legjobb teniszedet nyújtani, küzdöttem, szerintem nincs szégyellnivalóm. Jó hetet zártam így is, 250 pontot tudtam gyűjteni 3 verseny alatt, reméljük, hogy a következő versenyeken is hasonló játékot tudok majd felmutatni. Úgyhogy szurkoljatok tovább, köszönöm mindenkinek a szurkolást” – mondta közösségi oldalára feltett videójában a magyar teniszező.

Egy másik korábbi világelsőnek azonban a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Novak Djokovicsnak a 21 éves koreai csodagyerek, Hyeyon Csung ellen kellett volna továbblépnie – a szerb teniszező azonban szettet sem nyert, simán kikapott a 16 között.

Babosék a legjobb 8-ban

A női párosok negyeddöntőjében ugyanakkor Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a legjobb 8 közé, miután 2 játszmában 7:5, 6:2 arányban győzelmet arattak a Viktorija Golubic, Nina Sztojanovics páros felett.

Babos Tímeáék a negyeddöntőben Csan, Hlavácková tajvani, illetve cseh páros ellen mérkőznek meg. Érdekesség, hogy Babos tavaly az évzáró vb-t Hlaváckovával nyerte meg, de azóta szétvált a párosuk, mivel nem kedvelték egymást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!