2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Nem revansra készül a Bayern Madridban

2016. szeptember 28., szerda 14:52, frissítve: szerda 14:52

Ma este újabb hat mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója. A szerdai játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Bayern München madridi vendégjátéka az Atleticónál.

Nincsenek túl szép emlékei a müncheni labdarúgóknak a madridi Vicente Calderón stadionról. A Bayern tavaly a BL-elődöntőjének első mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett itt az Atleticótól, és végül nem is jutott be a fináléba.

„Természetesen még élénken él bennünk a legutóbbi párharc, amit itt kezdtünk, de semmiképpen sem használnám a revans kifejezést. Ez most egy más helyzet, egy teljesen másfajta mérkőzés lesz. Azért jöttünk, hogy 3 pontot szerezzünk” – közölte Philipp Lahm labdarúgó.

Hiányzó mindkét csapatnál lesz: a bajoroknál Hummels játéka kétséges, Douglas Costa és Badstuber pedig biztosan nem állhat Ancelotti rendelkezésére. A spanyoloknál Cerci és Thiago játékára sem számíthat Simeone.

Az Atletico szakvezetője tavaly éppen a fegyelmezett és precíz taktikának köszönhetően búcsúztatta csapatával a Bayern Münchent a sorozat elődöntőjében. Most az argentin szakember hasonló erényei miatt dicsérte a német együttest. „Szerintem példaértékű az, ami a német labdarúgásban zajlik. Csodálom a németek mentalitását és a precizitásukat, ami a futballban is megmutatkozik. Egyszerűen csodálom őket” – jelentette ki Diego Simeone.

A két csapat 20 óra 45 perckor feszül egymásnak Madridban.

A szerdai játéknap többi párosítása nem ígérkezik ennyire izgalmasnak: az Arsenal a Baselt fogadja, a Dinamo Kijev pedig a török Besiktashoz látogat. Angol–skót rangadó lesz Glasgow-ban, ahol a Celtic a Manchester Cityt fogadja, a holland PSV pedig Oroszországban, a Rosztov ellen lép pályára. A Paris Saint-Germain a bolgár Ludogoretsnél vendégszerepel, a Barcelona a Mönchengladbach vendége lesz, a Napoli pedig a portugál Benficát fogadja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!