2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Négyből négy: Rosbergé az orosz futam is

2016. május 1., vasárnap 16:43, frissítve: hétfő 08:15

Az idény első három futamához hasonlóan a Forma–1-es Orosz Nagydíjon is a világbajnoki pontversenyben élen álló Nico Rosberg végzett az első helyen. Mögötte mercedeses csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője állhatott fel.

Ahogy az előző Kínai, úgy a mostani Orosz Nagydíjon sem sikerült ütközés nélkül maguk mögött hagyni a rajtot a versenyzőknek. Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája már a második versenyén szenvedett rajtbalesetet, most azonban nem tudta folytatni a versenyt. Vettelt Kvjat lökte meg hátulról, amiért az orosz tíz másodperces büntetést is kapott. A két pilóta a futam után össze is veszett a történteken.

A világbajnoki pontversenyt vezető Nico Rosberg végül rajt-cél győzelmet aratott, aminek köszönhetően már 43 ponttal előzi meg mercedeses csapattársát, a brit Lewis Hamiltont, aki a 10. helyről rajtolva a második helyet szerezte meg a futamon. A dobogó legalsó fokára pedig a ferraris Kimi Raikönnen állhatott fel.

„Hihetetlen hétvége volt, az autó csodálatosan ment az időmérőn, valamint a versenyen is. Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek” – nyilatkozta Rosberg.

Két hét múlva a Spanyol Nagydíjjal folytatódik a vb Barcelonában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!