2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Nagy László lemondta a válogatottságot

,

2017. október 9., hétfő 10:28, frissítve: hétfő 14:31

Bejelentette a visszavonulását a válogatottól Nagy László. A 36 éves kézilabdázó 199 mérkőzésen szerepelt, és 728 gólt szerzett a nemzeti együttesben. A jövőben a magyar kézilabda irányításában vállalhat szerepet.

A kézilabdaklasszis 1999-ben mutatkozott be a nemzeti felnőttcsapatban. Két olimpiai negyedik hely volt a legnagyobb eredmény, amit elért, vb-ken a hatodik, Eb-ken pedig nyolcadik helyig jutott volt.

„Nem egyik napról a másikra jött ez a döntés. Tizennyolc év a felnőttválogatottban, azelőtt négy-öt év az utánpótlás-válogatottakban – gyakorlatilag életem nagy részét a magyar válogatottnak áldoztam, amit nagyon szívesen tettem, jó hangulat volt minden egyes összetartáson, és jó volt a világelitbe tartozni. Kiemelném a két olimpiai szereplésünket, amikor mindkétszer negyedikek lettünk, ez óriási eredmény. Éreztem magamban, hogy eljött azaz idő, amikor szögre kell akasztani a mezt” – mondta Nagy László.

2009 és 2012 között nem húzta magára a címeres mezt. Ekkor komolyan fontolóra vette, hogy spanyol színekben szerepeljen, ám 2012 nyarán bejelentette, hogy mégis a magyar együttesben folytatná. Most  végleg elköszönt. Úgy véli azonban, hogy Ancsin Gábor és Balogh Zsolt személyében meg van oldva a pótlása a jobbátlövői poszton.

„Nem is a családi okok, sérülés vagy fáradtság miatt, hanem eljött annak az ideje, hogy elég. Nyilván a válogatott- és a veszprémi csapattársaim sajnálják, legalábbis ezt mondták. De az élet megy tovább Nagy László nélkül is, és biztos vagyok benne, hogy nélkülem is remek teljesítményre lesznek képesek” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a sportoló távozása nagy veszteség a válogatott számára. „Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Nagyszerű pályafutása volt a válogatottban. Távozásával egy példaképet veszítünk el. Természetesen edzőként is nagy veszteség, de előre kell tekintenünk. Nehéz lesz pótolni a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, ám több jó játékosunk van a posztján” – mondta Ljubomir Vranjes.

Nagy László a jövőben a magyar kézilabda irányításában vállalhat szerepet. „Lacival az elmúlt hetekben, a következő hetekben is folytatva, arról kezdtünk beszélgetést, hogy miként csatlakozik majd be a sportág irányításába. Nem kíván hátat fordítani a kézilabdának, csak egy másik pozícióból szeretné ezt a sportágat segíteni” – mondta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A játékos mostantól kizárólag a Veszprémre koncentrál, és kitölti szerződését. A csapat egyértelmű célja a Bajnokok Ligája-győzelem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!