2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Nadal esélyet adott Nisikorinak a döntőben

Hír TV

2018. április 22., vasárnap 16:48, frissítve: vasárnap 22:38

Simán nyerte meg a monte-carlói salakpályás tenisztornát Rafael Nadal. A spanyol a japán Nisikorit verte a fináléban.

Az első menet nem úgy kezdődött, ahogy Nadal szerette volna. Már a harmadik játékban elveszítette adogatását. A címvédő spanyol azonban nem tört meg. Egymás után 4 játékot nyert meg, úgyhogy kétszer brékelt, azaz elvette Nisikori adogatását. Innen pedig már nem is veszítette el a játszmát, amit végül 6:3-ra nyert.

A második játszmában Nadal még annyi esélyt sem adott japán ellenfelének, mint az elsőben. A spanyol végig hozta szerváit, kétszer pedig brékelőnybe került, végül 6:2-re hozta a játszmát.

„Monte-Carlóban trófeát nyerni mindig különleges számomra. Nem könnyű elmondani, mit érzek most, főleg, hogy sérülésből tértem vissza. Ez a salakszezon kezdete, ami remekül sikerült számomra, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Nagyszerű hét volt, jól ment a játék, nem is kérhetnék többet” – mondta Nadal.

Az már az elődöntőbeli győzelme után biztossá vált, hogy jövő héttől is az ő nevével kezdődik a világranglista.

Nadal 11-szer diadalmaskodott Monte-Carlóban. A spanyolnak ez volt pályafutása 31. ATP 1000-es tornagyőzelme, ezzel megelőzte a 30 elsőséggel rendelkező Novak Djokovicsot. A harmadik Federer 27 győzelemmel.

(Fotó: twitter.com)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!