2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Mourinho: Nincs okom kételkedni magamban

Hír TV

2018. április 16., hétfő 22:04, frissítve: hétfő 22:59

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt már behozhatatlan a Manchester City előnye Angliában, a klub megszerezte ötödik bajnoki címét. A városi rivális edzője, José Mourinho elégedetlen volt csapata játékával, miután kikaptak otthon a kiesőjelölt West Bromwichtól.

Az Etihad Stadionnál ünnepeltek a Manchester City szurkolói, miután hétvégén csapatuk legyőzte a Tottenhamet, míg a közvetlenül mögöttük álló, városi rivális United hatalmas meglepetésre kikapott otthon a kiesőjelölt West Bromwich Albiontól – a kékek előnye így már behozhatatlan a bajnokságban.

„Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam, hogy már ma meglesz a bajnoki cím, hiszen senki nem hitte, hogy a United kikap otthon a West Bromtól. De így a lehető legjobban alakult a hétvége, hihetetlen” – mondta egy City-szurkoló.

A United vezetőedzője saját csapatát ostorozta a váratlan vereség és a bajnoki cím elvesztése után.

„Saját magunk dolgát nehezítettük meg, ma ennek voltunk mesterei, nem a focinak. Egyszerűen nem tudtunk felgyorsulni, illetve gyorsan gondolkozni. Mindent túlbonyolítottunk, még egy érintés, aztán még egy és még egy, csak nálunk legyen a labda, még egy trükk, még egy passz. Minden esélyt megadtunk az ellenfélnek, és elég volt, hogy egyszer éltek vele a mérkőzésen” – értékelt José Mourinho.

A portugál hozzátette: bízik a munkájában: „Nincs okom kételkedni magamban, mert a nyolc bajnoki cím az nyolc bajnoki cím, a három PL-győzelem pedig három PL-győzelem, és a legutóbbi nem húsz évvel ezelőtt volt… Három szezonnal ezelőtt volt, és tudom, hogyan kell nyerni. Hiszek magamban, de nem nekem kell játszani” – mondta.

A Manchester City fennállása ötödik angol bajnoki címét ünnepelhette, a BL-győzelem azonban idén sem jött össze, így a legnagyobb európai kupára tovább kell várnia az arab olajmilliárdosok kezében lévő klubnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!