2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kísértet Lublón 20:00

Sport

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok! + videók

A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolását.

  • Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok! + videók

A vendégek ugyan Slobodan Rubezic fejesével a 36. percben vezetést szereztek, azonban a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik duplájával a 68. percre fordítottak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai.

 

A végeredményt Nagy Ádám állította be a hosszabbításban. Marco Rossi újoncot is avatott, az utolsó pillanatokban becserélte Szuhodovszki Somát.

Így szólt a Nélküled a meccs előtt a Puskás Arénában:

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre - legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata - és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

Így zajlott a mérkőzés

A magyar drukkerek nagy lelkesedéssel és élőképpel fogadták az Eb-re kijutott nemzeti együttest: az egyik kapu mögötti lelátón a magyar zászló rajzolódott ki azzal az üzenettel, hogy "irány az Eb".

A szurkolók ezzel az élőképpel fogadták a játékosokat, fotó: Csudai Sándor/Origo

 

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat vezetett ígéretes támadásokat, de a védelmek rendre menteni tudtak, mielőtt gólhelyzet alakult volna ki, így bár komoly izgalmak nem voltak, de küzdelmes játék zajlott a pályán. A magyarok jóval többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük lehetőségekben nem nyilvánult meg, az első félórában egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt. Az első tíz percet leszámítva csendesen csordogáló mérkőzést láthatott a közönség úgy, hogy a magyarok kontrollálták a játék menetét. Ennek ellenére a meccs első kapura tartó kísérletéből váratlanul a vendégek szereztek vezetést. A bekapott gól nagyobb erőbedobásra sarkallta a magyar csapatot, amely a szünet előtti percekben nagyobb nyomást helyezett ellenfelére, ekkor már helyzete is volt, de Gazdag nem találta el a kaput.

A HírTV Sporthíradójának összefoglalóját, benne a gólokkal, itt tudja megtekinteni:

Marco Rossi szövetségi kapitány kettős cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely a térfélcserét követően ott folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta, azaz támadólag lépett fel, de a vendégvédelem állta a sarat. A montenegróiak a második félidő elejétől minden alkalmat megragadtak, hogy húzzák az időt és tördeljék a játékot, hogy a magyarok lendületét megtörjék. Rossi tanítványainak hiába volt több mint tíz lövése, először a 63. percben találták el a kaput, de Ádám kísérlete csemege volt montenegrói kapuba becserélt Djukicnak. Néhány perccel később viszont Szoboszlai ismét igazolta világklasszisát, előbb egy cselsorozat végén talált a kapuba, majd Ádám nagyszerű passzát követően is eredményes volt.

Szoboszlai Dominik első gólját IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

Szoboszlai második gólját pedig IDE KATTINTVA találja.

Miközben a magyarok két perc alatt fordítottak, a montenegróiak értesültek arról, hogy győzelemmel kijutnának az Eb-re, mert a csoport másik találkozóján vesztésre álltak a szerbek. A vendégek így elszántan rohamozni kezdtek, de Dibusz ihletett formában védett, legalább négy-öt bravúrja volt, amivel megőrizte a magyar válogatott számára a minimális előnyt. A slusszpoén sem maradt el, ugyanis a ráadásban a nemzeti együttes legtapasztaltabb játékosa, Nagy Ádám is betalált, aki 77. fellépésén másodjára volt eredményes címeres mezben.

A harmadik magyar gólt IDE KATTINTVA láthatja.

Szoboszlai nagy ígéretet tett

A lefújást követően a közönség hosszasan ünnepelte az Eb-re veretlenül és csoportelsőként kijutott válogatottat, amellyel közösen elénekelte a Himnuszt. Szoboszlai Dominik és Marco Rossi is köszönetet mondott a szurkolóknak.

Szoboszlai Dominik egy pálinkát is lehúzott a szurkolókkal a győzelem után:

„Egyet megígérhetek a csapat nevében: ez csak a kezdet, jövő nyáron olyat csinálunk, ami felejthetetlen lesz” – mondta a meccs után a magyar szurkolói táborba beálló Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai Dominik beszédet mondott és dalt vezényelt a B-középben:

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Megjöttek a magyarok! – írta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán a magyar fociválogatott győzelme után közzétett videójához. A videóban az látható, hogy a kormányfő a Puskás Arénában várja a mérkőzést, a közönség hangosan énekli az Ismerők Arcok együttes Nélküled című dalát, melyet a miniszterelnök is egy magyar színekben pompázó, „Hungary” feliratú sállal a kezében a szurkolókkal együtt énekel.

Ezután szurkolókkal fotózkodik, majd egyik kép készítése közben azt mondja: „Hajrá, magyarok!”. A videó végén az eredményjelző táblát mutatják a stadionban, ahol a 3-1-es magyar győzelemmel zárult meccs végeredménye olvasható, melyet a „csoportgyőztes” felirat követ.

Borítókép: A magyar labdarúgó-válogatott a Magyarország–Montenegró-mérkőzés előtt 2023. november 19-én a budapesti Puskás Aréna gyepén, fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Ottó: Milyen következményekkel járhat a túlzott képernyőhasználat + videó

Eltelt egy hónap azóta, hogy életbe lépett a kormány iskolai mobilhasználatot korlátozó rendelete. Az Ottó adásában az első tapasztalatoknak jártunk utána, megszólalt az egyik budapesti iskola igazgatója arról, hogy mennyire ment gördülékenyen az átállás, de szülők és gyerekek is beszéltek a saját benyomásaikról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!