2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Modricékban nincs bosszúvágy

Bebiztosíthatja első helyét a Nemzetek Ligájának A divíziójának negyedik csoportjában a spanyol labdarúgó-válogatott. Luis Enrique csapata a vb-ezüstérmes Horvátország ellen lép pályára Zágrábban, amely eddig még nyeretlen az új sorozatban.

  • Modricékban nincs bosszúvágy

A zágrábi Maksimir stadion lelátói szerda este még üresen tátongtak a horvát válogatott edése alatt, de minden bizonnyal megtelnek majd a ma esti, Spanyolország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre. A vendéglátók első győzelmükre készülnek az új versenysorozatban, és várhatóan a legjobb összeállításukban kezdenek majd. Zlatko Dalic szövetségi kapitány kerete szinte teljesen sérültmentes, csak egy helyen kell változtatnia az elképzeléseiben.

„Majdnem mindenki egészséges; Pivaric is jól van, már edzésbe állt, de nemrég épült csak fel, nem lesz kész a meccsre. Így baloldali hátvédként Jedvaj vagy Milic fog kezdeni. Mindkettejük mellett és ellen is szólnak érvek. Jedvaj jól játszik mostanában, két gólt is szerzett csapatában, magabiztos, de nem ez az igazi posztja. Milic viszont nem, az utóbbi meccseken, de ő az egyetlen ballábas opció a balhátvédként” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Horvátország a spanyolok elleni idegenbeli mérkőzésen 6–0-ás vereséget szenvedett. A horvátok csapatkapitánya szerint nem szabad, hogy túlzottan fűtse őket a visszavágás iránti vágy. „Nem gondolunk semmiféle bosszúra, ez egy másik mérkőzés lesz, a saját közönségünk előtt fogunk játszani, ráadásul végre telt ház előtt. Szerintem a legfontosabb dolog számunkra, hogy türelmesen és bölcsen játsszunk, és nem szabad kapkodni. A meccs 90 percig tart, a saját játékunkat kell játszani” – emelte ki Luka Modric.

Hasonlóan vélekedik a spanyol szövetségi kapitány is. Luis Enrique csapata első helyen áll a csoportban és egy győzelemmel bebiztosítaná annak megnyerését is. „Egészen más lesz ez a meccs, mint amit Elchében vívtunk, és nem lehet azzal összehasonlítani. De mindenképp kulcsfontosságú találkozóról beszélünk, de nekik is az. A legutóbbi találkozót mindkét csapat újraértékelte természetesen, de bármilyen meccs is volt, az már a múlt, csak a holnapi számít – nyilatkozta szerdán a szövetségi kapitány.

Aki külön megbízta saját csapatkapitányát, Sergio Ramost, hogy tartsa szemmel klubtársát, Modricot. A horvát játékossal jól ismerik egymást, hiszen már 2012 óta együtt játszanak a Real Madridban. „Ez csak természetes, ezt minden edzőnek meg kell tennie, külön oda kell figyelni az ellenfél erősségeire, főleg Modricra és Rakiticra. Jól támadnak, de jól is védekeznek, mindig a legjobbat nyújtják. De persze nemcsak egy vagy két játékost kell kivenni a játékból, egy egész csapat ellen kell egységesen játszanunk” – mondta Sergio Ramos.

A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik a zágrábi Maksimir stadionban, várhatóan több mint 35 ezer néző előtt.

Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott is pályára lép a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi együttese Észtországot fogadja a Groupama Arénában, majd vasárnap Finnország ellen fejezi be a sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!