2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Modric: Fő a türelem

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 13:14

Két mérkőzéssel kezdődik csütörtökön a jövő nyári labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezője: Horvátország Görögországot fogadja, a svájciak pedig Belfastba mennek az első körben.

Meglepnék a jóval esélyesebb Horvátországot a görögök a világbajnokság európai pótselejtezőjének első körében – a dél-európaiak sorozatban harmadszor szeretnének kijutni a vb-re.

„Tudjuk, hogy a horvát válogatottban világsztárok is vannak, és emiatt nem lesz könnyű dolgunk. Szoros meccset akarunk játszani, remélem, sikerül a meglepetés” – fogalmazott Michael Skibbe, a görög csapat német vezetőedzője.

Bár ők a párharc esélyesei, a horvátok nem bízzák el magukat a görögök ellen – a Real Madrid szupersztárja, Luka Modric szerint mindenki jól tudja a dolgát a pályán.

„Kemény és minden elemében nehéz párharcot várok, mindkét meccs komoly erőpróba lesz. A legfontosabb, hogy úgy játsszunk, ahogyan tudunk, hogy türelmesek maradjunk. Jók vagyunk a helyzetek kialakításában, ezt a játékot kell játszanunk, és akkor nem lesz nagy baj” – nyilatkozta a horvát válogatott labdarúgó.

A magyarokkal egy csoportban szereplő Svájc az utolsó fordulóban bukta el az egyenes ági kijutást, így Észak-Írországgal kell pótselejteznie. Xherdan Shaqiri azt mondja: ha lehetett volna választani, elkerülik a plusz két mérkőzést.

„Persze hogy jobb lett volna egyenesen kijutni. Elég furcsa érzés, hogy bár a csoportban 27 pontot szereztünk, most mégis itt vagyunk a pótselejtezőben. Csalódottak vagyunk, de hát ez a szabály, senki nem vonhatja ki magát alóla. Ha ez kell a vébére jutáshoz, állunk elébe” – mondta a középpályás.

Pénteken Svédország–Olaszország, szombaton pedig Dánia–Írország mérkőzéseket rendeznek a pótselejtező első körében. A csütörtök esti meccsek 20 óra 45 perckor kezdődnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!