2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Misével készül a kazahok elleni mérkőzésre a válogatott

Hír TV

2018. március 19., hétfő 21:16, frissítve: hétfő 22:55

Templomba viszi kedden a magyar labdarúgó-válogatott tagjait a szövetségi kapitány – Georges Leekens óvatosan nyilatkozott bemutatkozó meccse előtt. A nemzeti tizenegy pénteken Kazahsztánt, a jövő kedden pedig Skóciát fogadja felkészülési mérkőzésen.

Verhető ellenféllel találkozik pénteken a labdarúgó-válogatott – Kazahsztánnal eddig egyszer mérkőzött a nemzeti tizenegy, a régi Puskás-stadionban rendezett utolsó válogatott összecsapáson 3-0-ra nyert a csapat. A szövetségi kapitány mégis óvatosan fogalmazott bemutatkozó meccse előtt.

„Kevés információnk volt a kazahokról, ezért beszéltem a keretünk két Kazahsztánban légióskodó játékosával, Elekkel és Kleinheislerrel. Azt tudjuk, hogy most vette át a válogatottat az Asztana vezetőedzője, számítunk rá, hogy hasonló rendszerben fog játszani, mint ők. De nem is rájuk kell annyira figyelnünk, hanem elsősorban magunkra. Ez egy felkészülési meccs, most még kijöhetnek a hibák, de küzdő játékosokat akarok látni a pályán” – mondta Georges Leekens.

Elek Ákos azt mondta: a csapat készen áll arra, hogy visszaszerezze a szurkolók bizalmát. „Azt látom a játékosokon, hogy mindenkiben van egy egészséges meccsvárakozás. Nyilván szeretnénk a következő mérkőzést, illetve az azt követő mérkőzéseket felhasználni arra, hogy a közönséget újra magunk mögé állítsuk, és úgy menjünk neki a Nemzetek Ligájának, hogy egységesek vagyunk, együtt vagyunk a szurkolóinkkal. Nagy közhely, hogy nélkülük nem sikerülhet, de tényleg így van, mert azért több olyan mérkőzésünk volt az előző Eb-selejtezőn is, amikor átsegítettek minket a holtponton” – fogalmazott a középpályás.

Kedden a kora reggeli edzés után szabadok a játékosok, majd aki akar, este közös misére mehet. A válogatott pénteken 19 órakor játszik a Groupama Arénában Kazahsztán ellen – jövő hét kedden pedig a skót válogatott lesz az ellenfél ugyanott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!