2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Mindenképp nyerniük kell a portugáloknak a vb-ért

2017. október 10., kedd 16:39, frissítve: kedd 18:37

További nyolc mérkőzést játszanak a vb-selejtezők utolsó fordulójában. A magyar válogatott csoportjában Portugália és Svájc az első helyért meccsel. A hollandoknak pedig kisebb csodát kellene véghez vinniük, hogy pótselejtezőt játszanak.

A B csoport első helyéért és az azzal járó egyenes ági kijutásért meccsel Portugália és Svájc. Az Eb-címvédő három ponttal van lemaradva a svájciak mögött. Győzelem esetén azonban pontazonosság lenne, és mivel a portugáloknak jobb a gólkülönbségük, ők lennének a csoportelsők.

„Mint mindig, most is nyerni szeretnénk. Ehhez azonban az utolsó sípszóig jó teljesítményt kell nyújtanunk. Nem gondolhatjuk azt, hogy könnyű lesz legyőzni Svájcot. Ha így teszünk, akkor szinte lehetetlen nyerni. Úgy kell játszanunk, ahogy szoktunk. Megpróbáljuk nyomás alatt tartani az ellenfelet és gólt szerezni. Ez lesz a kulcs” – mondta a portugál kapitány, Fernando Santos.

Az eddig 100 százalékos Svájcnak egy döntetlen is elég lenne. A vendégek szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic szerint azonban a nézők nem számíthatnak bunkerfocira a csapatától.

„Ahogy az eddigi meccseinken is látták, mi nem játszunk döntetlenre. Egy mérkőzésen számtalan helyzet előállhat, amellyel egy csapatnak meg kell birkóznia, ezekre a lehető legjobban kell reagálnunk. Tiszteljük a portugálokat, tudjuk, hogy nem könnyű itt nyerni, de meg fogjuk próbálni” – mondta a szakember.

A franciák helyzete egyértelmű. Ha nyernek, maradnak az A csoport élén, és kijutnak a vb-re. Didier Deschamps együttesének ehhez Fehéroroszországot kell legyőznie hazai pályán, amire papíron minden esélye megvan.

Ha a franciák nyernek, a második hely szinte biztosan Svédországé lesz. A skandináv együttes a három ponttal mögötte lévő Hollandiához látogat. Ahhoz, hogy a hollandok megelőzzék a svédeket, minimum hét góllal kell nyerniük. Viszont ha a franciák kikapnak, vagy döntetlent játszanak, a svédek pedig nyernek, akkor utóbbi a csoportelső.

Ezek mellett még hat mérkőzést játszanak ma. A H csoportban az élen végző belgák Ciprust fogadják. A második helyért a görögök és a bosnyákok küzdenek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!