2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Minden várakozást felülmúlt a kajak-kenu válogatott

,

2017. július 17., hétfő 13:03, frissítve: hétfő 15:10

Hazaérkezett a kajak-kenu Európa-bajnokságon taroló magyar csapat. A szövetségi kapitány a Hír TV-nek azt mondta: ilyen jó eredményre ő sem számított, ugyanis ők elsősorban az augusztusi világbajnokságra készültek.

Tapssal fogadták a Plovdivból hazaérkező magyar kajak-kenusokat. A csapat az utóbbi tíz év legjobb Európa-bajnoki szereplését hozta: 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt.

Lucz Dóra 200 méter kajakban és az 500 méteres négyes tagjaként is első lett. „A négyessel nem sokat készültünk előtte, de a magyar négyesek általában jól mennek nemzetközi mezőnyben. Nagyon örülünk, és az egyesnek is örülök, hogy a világkupa után sikerült megismételni” – nyilatkozta.

„Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, minden várakozást felülmúlt – nyilatkozta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – Azt nem mondanám, hogy meglepett, mert benne volt a pakliban: minden versenyző nagyon jó formát mutatott a válogatón, ami egy héttel megelőzte az Európa-bajnokságot. De arra tényleg nem számíthattunk, hogy ilyen jól fogunk szerepelni, mivel ugye válogató után voltunk, kicsit leeresztőfélben volt a válogatott. És természetesen mi a világbajnokságra próbáltuk a legjobb formánkat időzíteni, és oda is fogjuk.”

Hüttner Csaba azt mondta: az augusztusi vb-n jóval erősebb és jobb formában lévő ellenfelekkel küzdenek meg a magyar csapat tagjai.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!