2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Milák Kristóf és Hosszú Katinka is ezüstöt úszott

2017. július 29., szombat 18:48, frissítve: szombat 22:39

Junior világcsúccsal lett második Milák Kristóf a budapesti vizes világbajnokságon, Hosszú Katinka is hatalmas úszással gyűjtött be egy ezüstérmet.

A 17 éves versenyző maga mögé utasította a fináléban a pillangóúszás magyar klasszisát, Cseh Lászlót. Az első 50 méteren egyikük sem remekelt, Milák hatodikként, Cseh utolsóként fordult. Milák Kristóf végül második, a nála 15 évvel idősebb Cseh László pedig ötödik lett. Az aranyérmet az amerikai Dressel szerezte meg.

„A rajt most jól ment, nem idegeskedtem. A célba érkezés, ott még, hogyha jobban jött volna ki a fal…, akkor jobb is lehetett volna” – fogalmazott a világbajnoki ezüstérmes úszó.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Két éve, a kazanyi világbajnokságon Cseh László állhatott a dobogó második fokára a 100 méteres pillangóúszás után. Mostani teljesítményével összességében elégedett, fiatal vetélytársát pedig nem győzte méltatni. „Nagyon örülök neki, gratulálok, fantasztikusan úszott. Szerintem kihozta ebből az úszásból a maximumot, ezüstérmet szerzett, gratulálok. Én is örültem volna egy ezüstéremnek, de ez most így sikerült, de nem vagyok csalódott. 50.92-t úsztam, az azért nem egy rossz idő, csak most majd össze kell raknom, hogy felzárkózzak Kristófhoz” – nyilatkozta.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Hosszú Katinka is nagyot úszott 200 háton. A többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző a 7. idővel jutott döntőbe, ahol hosszról hosszra egyre gyorsabb volt. 50 méternél harmadikként fordult, féltávon második volt, a negyedik 50 méterre pedig már elsőként fordult rá. Az utolsó métereken kapott ki az ausztrál Emily Seebohmtól. Hosszú Katinka az első magyar, aki 2 perc 6 másodpercen belül úszta a 200 hátat. Példaképe, Egerszegi Krisztina 1991-es világrekordja 2 perc hat másodperc és 62 századmásodperc volt.

„Nekimentem, meg is haltam a végére, de az a lényeg, hogy egyéni csúcsos ezüstérem… – mondta a világbajnoki ezüstérmes úszónő.

Kapás Boglárka 800 méteres gyorsúszás döntőjében az ötödik helyen végzett. A magyar úszó a 2016-os riói olimpián bronzérmes volt a távon. A budapesti világbajnokságot a szám specialistája, az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki 2012-ben és 2016-ban is olimpiai bajnok volt 800 méter gyorson.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Bohus Richárd tizedik helyen zárt 50 méter háton. A magyar versenyző délelőtti idején javított az elődöntőben, 24.82 országos csúcsától mindössze hat századdal elmaradva futamában ötödik lett.

A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású 4x100 méteres vegyes gyorsváltó a hatodik helyen zárt. A váltó első tagja, Kozma Dominik 48.12 másodpercet úszott, nagyszerű ideje azonban a FINA-szabályok miatt nem hitelesíthető országos csúcsként,  mivel vegyes stafétában született.  A számot az amerikaiak nyerték világcsúccsal.

Gratulálunk!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!