2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Mezégetéssel üzentek a Honvéd-drukkerek Botkának

2017. január 9., hétfő 19:58, frissítve: hétfő 22:25

Mezégetéssel üzent néhány Honvéd-drukker a rivális Fradihoz igazoló Botka Endrének, aki a csapat saját nevelésű játékosa volt. A Honvéd labdarúgócsapata ma tartotta első idei edzését, céljuk a sikeres őszi szereplés folytatása. A kispesti gárda másodikként zárta az őszt, és a kupában is versenyben van még.

Már az első edzésen megizzasztotta a Honvéd játékosait Marco Rossi vezetőedző. A kispesti gárda rendkívül jó őszt tudhat maga mögött, a bajnokságban csak a rosszabb gólkülönbség miatt szorultak a második helyre. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Ferencvárossal csapnak össze.

„Jelenleg elértük a legmagasabb szintet, amit elérhetünk. Az év elején még az volt a célunk, hogy bennmaradjunk az első osztályban. Mivel ott vagyunk a bajnoki címért folyó versenyben, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ezt a célt már elértük. A csapat télen nem sokat fog változni, egy egységes és erős keretünk van, viszont a jó teljesítmény megváltoztatta a célokat. Ott vagyunk a Fradi és a Videoton mellett, annak ellenére, hogy nekik teljesen más lehetőségek állnak a rendelkezésükre” – fogalmazott az olasz tréner.

A csapat saját nevelésű kapitánya büszke lenne, ha a kupagyőztesnek járó serleget a magasba emelhetné a szezon végén, a bajnokságban pedig legrosszabb esetben a dobogón végezne. „Most tényleg jó csapat állt össze, nagyon komplett a keretünk is, úgyhogy tényleg úgy érzem, hogy jó csapat vagyunk, de ezt ugyanúgy bizonyítanunk kell, mint az őszi szezonban. Hullámvölgyek nélkül kell játszanunk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, és csak kiegyensúlyozott játékkal lehet ott maradni, ahol vagyunk” – nyilatkozta Hidi Patrik csapatkapitány.

A gárda jövőre már az új stadionban fogadhatja ellenfeleit. A klubtulajdonos megerősítette, hogy az utánpótlásközpont még idén elkészül, a Bozsik Stadion építése pedig ősszel kezdődik. Az új aréna 8200 férőhelyes és UEFA IV-es kategóriájú lesz, ami azt jelenti, hogy nemzetközi kupamérkőzéseket is játszhatnak benne. Mindez több mint hatmilliárd forintból valósul meg.

„Karácsony környékén írták ki a tendert a Bozsik Stadionra, sok vállalat megvette, és gondolom, hogy majd január vége felé be fogják adni a jelentkezésüket, és utána meglátjuk, hogy ki fogja csinálni. Jól áll, minden jól áll, ahogy megígérték nekünk, és ahogy én is megígértem ma a szurkolóknak, jön az utánpótlásközpont, jön a stadion, és remélhetőleg 2017-ben, 2018-ban befejezzük a fejlesztéseket” – közölte George F. Hemingway.

A tulajdonos szerint nagy játékosmozgás nem várható a csapatnál. Egy azonban már megtörtént. A válogatottban is pályára lépő, saját nevelésű Botka Endre a rivális Ferencvárosban folytatja pályafutását, amit a vérmesebb Honvéd-drukkerek a játékos mezének elégetésével honoráltak, az erről készült videót pedig a Facebookra is kiposztolták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!