2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Megvan Benedek Tibor utódja

2016. december 15., csütörtök 17:41, frissítve: csütörtök 20:06

Märcz Tamás váltja Benedek Tibort a magyar férfi vízilabda-válogatott élén.

A BVSC szakvezetőjére kétkörös titkos szavazás után esett az elnökség választása. Az új szövetségi kapitány januártól kezdi meg a munkát. A posztra tizenhárman pályáztak: Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László, Vincze Balázs.

Benedek Tibor a riói olimpián elért 5. hely után jelezte, hogy nem kívánja megújítani az év végén lejáró szerződését.

„Nagyszerű pályázatok születtek, nem volt könnyű dönteni. A szavazás után telefonon értesítettem Märcz Tamást, hogy rá esett a választásunk, egyben hivatalosan felkértem a férfiválogatott szövetségi kapitányának. Sikeresen meg kell állapodjunk a szerződés feltételeiben, és akkor 2017. január 1-től ő látja el a feladatot” – mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Märcz Tamás 2000-ban tagja volt a Sydney-ben aranyat nyert együttesnek. Január elején szeretné összehívni a válogatott keretet, azt pedig, hogy kik alkotják a stábját, a következő napokban hozza nyilvánosságra. A szakvezető kiemelte, hogy a következő négy évben egyértelműen a hazai rendezésű vb-n és tokiói olimpián való jó szereplés a legfőbb szempont.

„Egy nagyon nagy dolog, hogy az elnökség nekem szavazott bizalmat, hogy én vihessem a következő években a magyar válogatottat. Szeretnék ezzel élni és biztos, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy lehető legjobb eredményt kicsikarjam a csapatból és a lehető legjobb csapatot állítsam össze itt a nemsokára megrendezésre kerülő 2017-es világbajnokságra. Két lépcsős feladat van, nem lemondva ilyenkor a közte lévő világeseményeket, de a 4 éves ciklusban egyértelmű, hogy a két kiemelt világesemény az a 2017-es vb, ami Budapesten lesz rendezve és egyértelmű, hogy a másik fő cél egy 4 éves ciklusban az elsődleges cél mindig az olimpián való szereplés szokott lenni, hogy az jó legyen” – mondta a Hír TV-nek a leendő kapitány.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!